Звернення Папи Франциска до пацієнтів римської лікарні ім. Аґостіно Джемеллі
  • Пон, 14/07/2014 - 14:13

«Ми розпочали літній період: багато людей кудись їдуть, щоб трохи відпочити. Вакації – це також період, коли можемо більше часу провести в товаристві Ісуса, або ж прочитати кілька сторінок з Євангелії. Але літо також стаж важким періодом, особливо, для похилих віком та хворих, які залишаються самотнішими й зустрічають більше труднощів в отримані певних послуг, насамперед, у великих містах. Таким чином, час відпочинку стає періодом, коли здається, життєві труднощі стають ще більшими», – цими словами розпочинається відеозверннення Папи Франциска до пацієнтів та персоналу римської лікарні ім. Аґостіно Джемеллі, яку він мав відвідати наприкінці червня, а саме у день свята Найсвятішого Ісусового Серця, з нагоди 50-річчя цього закладу, який є університетською лікарнею – осідком факультету Медицини й хірургії Італійського Католицького Університету Пресвятого Серця.

Через проблеми зі здоров’ям, яких він зазнав того вечора, Святіший Отець не зміг здійснити цей візит, а тому вирішив звернутися за допомогою відеопослання до тих, хто його тоді очікував, готуючись «з великим ентузіазмом» до цієї зустрічі. «Розумію розчарування не лише відповідальних, але й усіх тих, хто з великим завзяттям та старанням трудився над приготуванням, – сказав він. – Насамперед, розумію розчарування хворих, приготованих спільно молитися Святу Месу, і яких я бажав особисто привітати».

Звертаючись до хворих, Папа зауважив, що вони, огорнені турботою персоналу, через молитву зростають в розумінні Божих речей, будучи свідками того, що наша сила лише у Бозі. «Ви, хворі, – додав він, – досвідчуючи неміч тіла, можете переконливо свідчити людям, які поруч з вами, яким цінним життєвим благом є Євангеліє, милосердна любов Небесного Отця, а не гроші чи могутність. У дійсності, навіть важлива з точки зору світської логіки людина, навіть і дня не може додати до свого життя».

«Ви знаєте, що я дуже хотів зустрітися з вами, але, як вам добре відомо, ми не є панами свого життя і не можемо розпоряджатися ним, згідно з власним уподобанням, – підсумував Святіший Отець. – Ми повинні змиритися з неміччю. Разом зі мною зростайте у вірі в те, що лише у Бозі наша сила».