Звернення Ради єпископів Львова до співгромадян напередодні виборів міського голови
  • Суб, 14/11/2015 - 15:01

З великою надією та творчими перспективами, звертаємося до всіх із закликом пам’ятати про відповідальність, яку несе кожен із нас, розбудовуючи демократичне суспільство. Як свідчить історія Старого Заповіту, на зміну епохи пророків, саме, на прохання людської спільноти Господь благословив правління людей. І довіра людей до правителя будувалася не лише на особистій харизмі чи уподобаннях, але на відповідальності обранця за дотримання Заповідей Божих, за розвиток та безпеку тих громад, які довірили їм владу.

Вибір керівника громади – це і відповідальність, і обов’язок кожного з нас. Відповідальність за усвідомлене особисте рішення, непідвладне зовнішнім маніпуляціям та облудним закликам, обов’язок – одного перед одним, кожного перед громадою, а також, перед своїми дітьми, яким належатиме місто завтра.

Кожен з нас обирає своє майбутнє! Нехай Всеблагий Господь благословить нас терпеливістю та мудрістю не знехтувати своїм правом, а прийти і за велінням серця висловити довіру достойному кандидату на посаду міського голови.

Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України Української Автокефальної Православної Церкви

Високопреосвященний Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський Української Греко-католицької Церкви

Високопреосвященний Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський Української Православної Церкви Київського Патріархату

Високопреосвященний Архиєпископ Мечислав, Митрополит Львівський Римсько-католицької Церкви

Преосвященний Філарет, Єпископ Львівський і Галицький Української Православної Церкви

Василь Боєчко, Єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської