Звернення з нагоди відзначення Всесвітнього дня хоспісної та паліативної опіки
  • Чтв, 10/10/2013 - 12:34

ЗВЕРНЕННЯ комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони  здоров’я з нагоди відзначення Всесвітнього дня хоспісної та паліативної опіки

12 жовтня 2013 року наша Церква долучається до відзначення Всесвітнього дня хоспісної та паліативної опіки. З цієї нагоди комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я звертається до духовенства, монаших згромаджень, вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі, щоб у цей день згадати у наших молитвах хворих, які через недугу перебувають на завершальній стадії свого життя та застановитись над їхніми потребами і проблемами. А також піднести свої молитви за їх родини, медичний персонал, який жертвенно працює над полегшенням їхнього болю і страждання.

Кожен з нас в земному житті отримує досвід хвороби. Разом з нею в наше життя приходять терпіння, які пронизують розум і душу, породжуючи особливу потребу отримати підтримку від близьких, виражену в людяності, щирості і співпереживанні. Пригадаймо себе у стані недуги і відразу ж виринуть спогади про те, якими спраглими були ми за добрим словом, щирою посмішкою чи тихою присутністю дорогої серцю людини.
Звернімо погляд на наших братів і сестер у Христі, які перебувають на останньому відрізку їхньої дороги земного життя. Будучи прикованими до ліжка, залежними від допомоги близьких і медперсоналу, немічними тілом, вони мають незмірно більшу спрагу за нашим проявом християнської любові. Будьмо уважні до потреб не лише їх тіла, але й душі. Нехай ваша молитва, турбота про уділення священиком Святих Тайн Сповіді, Євхаристії і Оливопомазання стануть в цей день щирим свідченням віри. Пам’ятаймо, дорогі у Христі про настанову Спасителя: «усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили.» (Мт. 25,40). Служачи невиліковно хворому оприсутнюємо для нього Христа Спасителя, даємо знак надії, який допомагає гідно і в миру перейти межу нового буття.
Нехай Господь зішле усім невиліковно хворим людям, їх родинам та близьким полегшення їхніх страждань та дарує мир і благодать мужньо зносити свої терпіння разом з Ісусом Христом.

Комісія УГКЦ у справах
душпастирства охорони здоров’я

 

МОЛИТВА за недужих

Господи Ісусе Христе, Боже наш! Коли Ти ще жив на землі, до Тебе люди приносили своїх хворих, а часто й самі приходили до Тебе цілими громадами, і Ти немічних зводив на ноги, прокажених очищав, сліпим повертав зір, німим мову, а глухим слух, і всім тяжко недужим подавав здоров’я душі і тіла. Поглянь, Господи, у Своєму милосерді і на мене(цього, цю) хворого(хвору) Твого(Твою) раба(рабу), (ім’я), і, якщо така Твоя свята воля, поверни мені(йому, їй) здоров’я.

Та якщо здоров’я тіла могло б бути загрозою для спасення моєї(його,її) душі, а ця недуга є дорогою, яка заведе мене(його, її) до Тебе, тоді ласкою Своєю допоможи мені(йому, їй) з відданням Твоїй святій волі, терпеливо, без скарги й нарікання переносити цю недугу. Нехай це терпіння буде мені(йому, їй) на відпущення і спокутування всіх моїх(його,її) провин та на зібрання заслуг для вічного життя. І моїм(його,її) життям, і моєю(його,її) смертю хай буде прославлене ім’я Пресвятої Тройці, Отця, і Сина, і Святого духа, на віки вічні. Амінь.

Джерело: http://zdorovia.ugcc.org.ua