Звільнений з ув’язнення священик до Папи: Я жертвував свої терпіння за Вашу місію і за Церкву
  • Чтв, 14/09/2017 - 14:39

Всього через один день після звільнення з 18-місячного ув’язнення індійський священик Том Ужунналіл зустрівся з Папою Франциском. Під час емоційної зустрічі він розповів, що, перебуваючи в ув’язненні, жертвував свої терпіння за Папу і Церкву.

Як інформує CNA, посилаючись на ватиканську газету, зустріч відбулась в будинку св. Марти одразу після загальної аудієнції. Фото зустрічі показують емоційну сцену, як о. Том кланяється, щоб поцілувати ноги Папи, а Папа уділяє йому благословення.

На фото одразу після звільнення о. Том зображений з довгою бородою, однак до зустрічі з Папою він поголився та вбрався у священичий одяг.

«Я щодня молився за Вас, жертвуючи мої терпіння за Вашу місію і за добро Церкви», - наводить слова священика ватиканська газета.

Нагадаємо, що отця Тома викрали 24 березня 2016 року під час нападу на дім Місіонерів милосердя в Ємені. В результаті нападу було вбито 16 людей, включаючи чотирьох сестер.

В коментарі для ватиканської газети о. Том розповів, що в ув’язненні не міг відправляти Літургію, однак «кожного дня всередині, в серці, я промовляв слова освячення».

Священик додав, що продовжуватиме молитись «за усіх тих, хто духовно стояв за мене», а особливо згадав тих 16 осіб, що загинули під час нападу.