Звільнено викраденого в Нігерії священика
  • Срд, 18/10/2017 - 19:11

Глава МЗС Італії Анджеліно Альфано оголосив про звільнення викраденого минулого тижня в Нігерії італійського священика.

Мауріціо Палу був викрадений минулої п'ятниці на півдні африканської країни групою озброєних людей. Як повідомив в Twitter глава прес-служби  Апостольського престолу Грег Берк, про зникнення Палу був проінформований і Папа Римський Франциск.

За даними Radio Vaticana, 63-річний священик, який прибув до Нігерії три роки тому, в момент викрадення перебував разом з чотирма іншими людьми, які, на відміну від нього, були відпущені відразу. Імовірно, напад був справою рук місцевого криміналу.

У середу вранці Альфано, виступаючи в ефірі Radio Capital, заявив, що кризовий центр МЗС вночі поінформував його про звільнення Палу після непростих переговорів. Священик, за словами міністра, почуває себе добре.

У Нігерії діє радикальне ісламістське угруповання «Боко Харам». Його бойовики виступають проти західної моделі освіти і добиваються введення шаріату по всій країні. Угруповання стоїть за більшістю терактів, які регулярно здійснюються у відповідь на спрямовану проти нього військову кампанію, яку проводять Нігер, Камерун і Чад.