«Звіщайте віру з відвагою і мужністю», - конгрес душпастирства сімей у Бразилії
  • Срд, 24/09/2014 - 09:42

Від 26 до 28 вересня в бразилійському місті Сан-Луїс, що у штаті Мараньян на північному сході країни, проходитиме ХІV Конгрес душпастирства сімей на тему: «Сім’я – передавачка віри», а гасло зустрічі – «Звіщайте віру з відвагою і мужністю».

Метою зустрічі, яка збере єпископів, душпастирів, координаторів відділів душпастирства родин, катехитів, сім’ї, заангажовані в пастирській праці, є спільно замислитись над досвідом подружнього життя, взаємостосунках подружньої пари, важливості подружжя для побудови сімейного життя. Йтиме мова також і про оновлення душпастирства сімей, щоб сприяти побудові суспільства «з людянішим обличчям», як також допомогти відновити шлях віри в родині, зокрема, через поглиблення Катехизму Католицької Церкви.

Архиєпископ Жозе Белізаріо да Сілва, що очолює місцеву архидієцезію та є віце-президентом Бразилійської Єпископської Конференції, наголосив, що особлива увага буде приділятись викликам та перспективам євангелізації сім’ї у наші часи. «Без родини суспільство немає майбутнього, – вказав він. – Однією із серйозних проблем сучасного світу є нестійкість, крихкість родин. Дуже важливо, щоб створювались зрівноважені, сильні та витривалі родини, незважаючи на будь-які життєві труднощі».