Звіт Open Doors: в Афганістані видимої церкви більше немає
  • Срд, 26/10/2016 - 17:39

В Афганістані не залишилося жодної офіційної християнської церкви, але невелика громада на території країни є і зростає, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Noticia Cristiana.

Афганістан займає 4-у позицію в рейтингу країн, де найчастіше переслідують і порушують права християн через їх віросповідання.

Правозахисники з міжнародної християнської організації Open Doors заявили, що в 2010 році була зруйнована остання християнська церква, і з тих пір християнам доводиться особливо ретельно приховувати свою віру. У країні з населенням 32,6 мільйона чоловік основна більшість складають мусульмани, а християни, сикхи, індуси і багаї - всього 0,3%.

Більшість християн Афганістану були мусульманами і прийняли християнство, перебуваючи за межами країни. Повернувшись на батьківщину, вони не можуть відкрито говорити про свою віру.

Перехід з мусульманства в будь-яку іншу релігію вважається відступництвом і за законами Афганістану шлюб такої людини може бути розірваний, від нього може відмовитися сім'я, він може залишитися без роботи або навіть бути вбитий екстремістами.

У недавньому звіті місії Open Doors було відзначено, що в країні немає видимої церкви, всі християни зберігають свою віру в таємниці. У місії закликали молитися за Афганістан, щоб світло Христа засяяло в Афганістані, найбільшому в світі виробнику опіуму, щоб Євангеліє проникло в ряди руху Талібан, і молитися за новонавернених, які змушені приховувати свою віру в Христа.