Біоетика

  • Понеділок, Березень 18, 2024 - 17:44

    Конгрес Перу більшістю голосів прийняв закон, який вимагає від держави гарантувати «захист вагітності, вагітної матері, ненародженої дитини та її сімейного оточення». Таким чином Закон підтримуватиме та захищатиме материнство та життя ненароджених дітей.

  • Четвер, Березень 14, 2024 - 17:31

    Лікарі в Англії більше не можуть призначати блокатори статевого дозрівання дітям, щоб полегшити зміну статі, згідно з оголошенням Національної служби охорони здоров’я (NHS).

    «Блокатори статевого дозрівання... недоступні для дітей і молодих людей у разі гендерної невідповідності або гендерної дисфорії, оскільки немає достатніх доказів безпечності та клінічної ефективності», — йдеться після оновлення в розділі «лікування» гендерної дисфорії на сайті NHS England.

  • Четвер, Березень 14, 2024 - 17:23

    У США триває дискусія про захист життя ненароджених дітей. Частиною цього було нещодавнє рішення Верховного суду Алабами. Він постановив, що заморожені ембріони, які використовуються для запліднення in vitro, можуть юридично визнаватися ненародженими дітьми. Це рішення може стати віхою у справі захисту життя.

  • Середа, Березень 13, 2024 - 13:41

    У Бельгії у 2023 році відбулося 3423 евтаназії. Це означає, що через 20 років після запровадження цієї можливості майже 9 людей щодня гинуть через хворобу чи страждання. У парламенті триває робота над внесенням змін до закону, і проект змін викликає серйозні суперечки.

  • Середа, Березень 13, 2024 - 12:36

    8 березня в Ірландії відбувся референдум щодо змін до Конституції. Громадяни висловилися щодо двох запропонованих поправок, в яких пропонувалися зміни до трактування сім'ї та ролі жінки в ній.

    Перша мала розширити визначення сім’ї, замінивши шлюб на «шлюб та інші тривалі стосунки». Друга поправка стосувалася зміни наявного визначення ролі жінки. У чинній редакції Конституції вказано, що жінка повинна турбуватися про членів сім’ї, присвячувати себе дому, а матері не повинні виходити на роботу, нехтуючи своїми домашніми обов'язками.

  • Вівторок, Березень 12, 2024 - 17:24

    Минуло лише кілька днів з моменту офіційного включення вбивства ненароджених дітей до конституції Франції, а президент Макрон вже оголошує про подальші кроки, спрямовані на закріплення культури смерті в цій країні. Цього разу йдеться про легалізацію «допомоги при смерті». «Це закон, який скерує всю систему охорони здоров’я до смерті як рішення»,- застерігає глава французького єпископату.

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 16:21

    Понад 35 тис. осіб взяли участь у марші проти абортів у Мадриді в неділю. Захід був організований понад 5 сотнями рухів та асоціацій захисту життя, а також католицькими організаціями, пов’язаними з платформою «Yes for Life».

    Окрім мешканців іспанської столиці, на акцію автобусами прибули також люди з інших регіонів країни, серед яких: Валенсія, Кантабрія, Андалусія, Кастилія і Леон і Арагон.

  • Вівторок, Березень 5, 2024 - 14:56

    Минулого тижня понад 150 католицьких лікарів, вчених і біоетиків підписали лист, в якому висловлюють занепокоєння з приводу нових вказівок провідної неврологічної асоціації щодо визначення смерті людини. Ця тема викликала гарячі дискусії у медичній спільноті та серед вірних.

  • Вівторок, Березень 5, 2024 - 13:37

    Папська Академія Життя оприлюднила заяву, в якій підтримує заперечення французьких єпископів проти поправки, яка робить аборт конституційним правом. Про це повідомляє Vatican News.

    Папська Академія Життя (ПАЖ) висловила свою підтримку рішучому виступу французької Церкви проти конституційної поправки, яка зробила Францію першою країною, що закріпила аборт як конституційне право.

  • Понеділок, Березень 4, 2024 - 17:16

    Обидві палати французького парламенту зібралися сьогодні о 15.30 у Версалі на спільне засідання, під час якого мають внести аборти до конституції. Таким чином, Франція стане першою країною в світі, до конституції якої буде включено право на аборт.

  • Понеділок, Березень 4, 2024 - 13:22
    Тисячі жінок піддаються надмірній пропаганді абортів як єдиній можливій відповіді на вагітність - ірландський парламентар
  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 13:18

    Франція досягла дна. Вона стала тоталітарною державою – такими словами Архиєпископ Мішель Опеті прокоментував рішення Сенату, який підтримав включення абортів до конституції. Він особливо відзначив неприйняття поправок, які мали гарантувати свободу совісті медичним працівникам. «Закон бере гору над сумлінням і змушує заподіяти смерть», — додав колишній Архиєпископ Парижа, який 12 років був лікарем до вступу в семінарію.

  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 13:09

    Уряд Великої Британії запустив спеціальну безкоштовну програму для батьків, які страждають від втрати дитини під час вагітності. Вони зможуть отримати довідку, яка офіційно підтверджує існування їхньої дитини. З розмов та досліджень стало зрозуміло, що це рішення, на яке чекали тисячі матерів і батьків.

  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 11:46

    Чеський парламент підтримав нові привілеї та повноваження для т. зв гомосексуальних партнерств. Поправка до чинних правил означає, що гомосексуальні партнерства матимуть майже такі ж права, як і подружні пари. Єдине, чого в Чехії їм не дозволили - це усиновлювати дітей, але й тут знайшли «двері в майбутнє».

  • Четвер, Лютий 22, 2024 - 13:44

    Верховний суд штату Алабама постановив, що ембріони, які були отримані під час лікування неплідності та заморожені, є дітьми згідно із законодавством штату. Рішення було прийнято у двох випадках, що стосувалися протиправної смерті. Позов подали три пари, чиї заморожені ембріони були знищені в результаті нещасного випадку в клініці лікування безпліддя. Судді посилалися на розділ конституції Алабами, який забороняє аборти, і закон 1872 року. Про це повідомляє ekai.pl.

  • Понеділок, Лютий 19, 2024 - 14:23

    У соборі Св. Патріка в Нью-Йорку відслужили літургію відшкодування після суперечливої нешанобливої похоронної служби, яка відбулася цього тижня за відомим захисником трансгендерів.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:51

    Люди будь-якої культури без слів розуміють, що таке любов між чоловіком і жінкою, як вона формується на основі їх тілесності і статевих різниць. З іншого боку, любов – це суть заповідей, які Ісус Христос залишив своїм послідовникам.

  • Понеділок, Лютий 12, 2024 - 16:40

    Протягом останніх місяців у Греції триває гаряча дискусія щодо легалізації одностатевих шлюбів, адже парламент як ніколи близько до цього рішення. Учора, 11 лютого, кілька тисяч грецьких християн зібралися в Афінах на центральній площі Синтагма з національними прапорами, хрестами та плакатами. Вони вимагають не ухвалювати законопроект про одностатеві шлюби, який депутати планують винести на голосування найближчими днями.

  • Четвер, Лютий 8, 2024 - 14:34

    Цього тижня Папа Франциск знову став на захист суперечливого ватиканського документа, який дозволяє благословення для одностатевих пар, причому Святіший Отець стверджував, що люди “всі повинні поважати одне одного”, і заявив, що благословення мають поширюватися на “всіх”. Про це повідомляє CNA.

    Коментарі Папи взяті з ексклюзивного інтерв’ю італійською мовою, яке він дав італійському щотижневому виданню Credere, який буде доступний у газетних кіосках по всій Італії у четвер.

  • Четвер, Лютий 8, 2024 - 11:50

    За словами нідерландського кардинала, після зґвалтування впродовж 48 годин приймати протизаплідну таблетку «наступного дня» дозволено. Віллем Ейк говорив про це під час варшавської презентації своєї книги «Узи кохання. Католицька подружня мораль і сексуальна етика», що вийшла у видавництві Esprit.

Сторінки