Культура

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 17:18

     

    Олімпійські ігри є однією з найпрестижніших міжнародних спортивних подій у світі, яка приваблює спортсменів і глядачів з усього світу.

    Хоча витоки стародавніх Олімпійських ігор можна простежити до Стародавньої Греції, сучасний олімпійський рух був заснований наприкінці ХІХ століття французьким дворянином на ім’я П’єр де Кубертен. Що не настільки відомо, так це те, як бачив Олімпійські ігри де Кубертен сильно вплинула його католицька віра.

  • Середа, Липень 24, 2024 - 12:17

    “Отже, я збираюся знищити вірус вокізму. Поки у нас непогано виходить”, – сказав Ілон Маск у розмові з Джорданом Петерсоном. Власник Twitter (X) поділився у програмі своїм свідченням про втрату контакту з дитиною, одержимою ідеологією ЛГБТ+.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:08

    Асоціація Вчителів Німеччини бореться проти використання в школах гендерної мови. Як наголосив очільник організації, вчителі мають користуватися державною мовою, а не якимись конструкціями.

  • Субота, Липень 20, 2024 - 16:37

    “Космічна” на вигляд капсула Sarco, яку вперше представили у 2019 році, за словами активістів, які пропагують евтаназію, за кілька місяців буде вперше використана. Капсула, що містить суміш азоту та кисню, призначена для заподіяння смерті шляхом удушення. Людині, яка бажає себе вбити, не доведеться звертатися за допомогою до лікарів. Ви можете вбити себе менш ніж за 20 франків.

    Організація Last Resort не бачить юридичних перешкод для використання портативної капсули для заподіяння смерті в Швейцарії, де вже досить давно дозволене так зване асистоване самогубство.

  • Субота, Липень 13, 2024 - 11:32

    Пожежа, яка спалахнула у четвер опівдні біля шпиля готичного собору в Руані, не спричинить обвалення історичної будівлі - запевнили в міністерстві культури Франції. У свою чергу, префект департаменту Сена-Марітіма розповів, що після того, як пожежники взяли вогонь під контроль, вони захищають історичні елементи, які могли бути пошкоджені після контакту з струменями води, пише КАІ.

     

  • Субота, Липень 13, 2024 - 11:28

    Реконструкція Собору Паризької Богоматері просувається, але деякі елементи планів реконструкції залишаються суперечливими. Це стосується спроби встановити сучасний вітраж у наві, яку власне відхилила Комісія з питань спадщини та архітектури.

     

  • Вівторок, Липень 2, 2024 - 15:33

    28–30 червня в Бамберзі відбувався літургійно-музичний практикум «Добре воно прославляти Господа». Подію організував літургійний центр «ПЕРЕДАННЯ» (м. Львів) у співпраці з Літургійною комісією Апостольського екзархату для українців східного обряду в Німеччині та країнах Скандинавії. У практикумі взяло участь понад 60 осіб: реґенти, дяки, члени хорів і співочих формацій із різних греко-католицьких парафій Німеччини та Скандинавії.

  • Понеділок, Липень 1, 2024 - 19:01

    В рамках ініціатив з приготування до Ювілею, адміністрація Риму та Дикастерія в справах євангелізації запрошує на спеціальну декламацію першої частини шедевру Данте.

     

  • Понеділок, Липень 1, 2024 - 18:56

    «Наших дітей не варто навчати гендерній ідеології в школах», – 28 червня написав на своїй сторінці в X (Twitter) Ріші Сунак. Таким чином прем’єр-міністр Великої Британії продемонстрував, що виступає проти шкільних програм, які пропагують гендерну маячню. Це повідомлення викликало широкий резонанс. Публікація зібрала понад 10 мільйонів переглядів, понад 50 тисяч уподобань та 2 тисячі поширень. Це означає, що суспільство підтримує позицію прем’єр-міністра.

  • Субота, Червень 29, 2024 - 13:31

    Впродовж усього літнього сезону, що розпочався 25 червня, у музеях Ватикану можна побачити виставку «Шедевр самоцвітів, золота та емалі», присвячену релікварію Монтальто делле Марке – символу благочестя та громадянської гордості. Директорка музеїв Барбара Джатта каже: «Цією виставкою ми хочемо вказати на ювілей 2025 року та вшанувати Сикста V, папу, який оновив обличчя Риму.

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 12:50

    В режимі онлайн Папа Франциск спілкувався зі студентською молоддю в рамках ініціативи «Будуємо мости через Азійсько-Тихоокеанський регіон», яку організував Університет Лойоли в Чикаго разом з Папською Комісією для Латинської Америки. «Ми завжди повинні плекати надію», – заохотив він, підсумовуючи серію запитань та роздумів.

     

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:20

    «Це Бог дарує нам цих людей. Це дар від Бога, що він був вашим чоловіком, чи сином. Але від самого початку ця людина – це Божа людина. І Бог попросив його захищати свою Батьківщину, тобто він відчув це покликання в собі, і захищав, і Бог забрав його додому», – такими словами о. Петро Мандзяк, священик Стрийської єпархії УГКЦ, звертається до родин, які втратили близьких на війні. Знаходити потрібні слова священику допомагає власний досвід: він півтора року провів на фронті на сході країни.

     

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:16

    20 червня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав взяв участь у церемонії нагородження лауреатів XVII Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» — «Благодійність на захисті України». Серед переможців — Благодійний фонд УГКЦ «Карітас України» та Релігійне товариство українців католиків «Свята Софія».

    Разом із Блаженнішим Святославом на подію прибули Мельбурнський єпарх владика Микола Бичок, який представляв широку українську громаду в Австралії та о. Любомир Яворський, патріарший економ.

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:39
    Під час дедалі ближчого Ювілею через них пройдуть мільйони паломників. Святі Двері нагадують про Христа і Його милосердя. Їхня історія загубилася у віках. Відкриття двох бронзових стулок Єпископом Риму 24 грудня ознаменує початок Святого Року.
     

    Paolo Ondarza - Ватикан

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:34

    Заступниця секретаря Дикастерії у справах мирян, сім'ї та захисту життя модерувала зустріч, присвячену проблемі сурогатного материнства, яка відбулася в офісі ООН в Женеві в контексті сесії Ради з прав людини. На ній обговорювалася необхідність міжнародного планування для захисту жінок і дітей від усіх форм експлуатації.

     

  • Вівторок, Червень 18, 2024 - 23:33

    У Міжнародний день протидії мові ненависті Папа Франциск нагадує про загрозу для людської гідності, пов’язану з поширенням неперевіреної інформації та закликів до ненависті.

     

    «Збираючи воєдино неперевірену інформацію, повторюючи банальні та фальшиво переконливі промови, вдаючись до закликів до ненависті, ми не тчемо історію людства, а позбавляємо людину гідності. #NoToHate»

  • Вівторок, Червень 18, 2024 - 23:33

    У Міжнародний день протидії мові ненависті Папа Франциск нагадує про загрозу для людської гідності, пов’язану з поширенням неперевіреної інформації та закликів до ненависті.

     

    «Збираючи воєдино неперевірену інформацію, повторюючи банальні та фальшиво переконливі промови, вдаючись до закликів до ненависті, ми не тчемо історію людства, а позбавляємо людину гідності. #NoToHate»

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 13:41

    Небайдужість ветеранів, діючих військових, членів молодіжних консервативно-націоналістичних об’єднань та християнських активістів не дозволила учасникам ЛГБТ-угрупувань провести 16 червня повноцінний гей-парад у Києві.

  • Неділя, Червень 16, 2024 - 10:03

    Щороку у День Батька ми визнаємо та дякуємо батькам у нашому житті.

    Це день вшанування всіх чоловіків, які люблять і жертвують заради інших, і пам’яті про любов, яку кожен із нас отримує від Бога Отця. Незалежно від того, чи пишете ви листівку до Дня Батька, чи розмірковуєте про велике покликання бути батьком, ось 10 цитат католицьких діячів і творів про батьківство:

     

    Папа Франциск:

    “Кожній сім’ї потрібен батько — батько, який розділяє радість і біль своєї сім’ї, передає мудрість своїм дітям і пропонує їм тверде керівництво та любов”.

     

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:16

    У День захисту людей похилого віку Папа Франциск повторив через пост у соціальній мережі «X» свій постійний заклик протистояти «отруйній культурі відкидання».

     

    «Як же часто до літніх людей ставляться мов до непотребу, залишаючи їх напризволяще, що є справжньою прихованою евтаназією! Це наслідок тієї культури відкинення, яка завдає стільки шкоди нашому світові. Ми всі покликані протистояти цій отруйній культурі відкинення!»

Сторінки