Архиєпископ Вашингтону: аборти і насильство в суспільстві мають одну і ту ж причину
  • Втр, 19/01/2016 - 18:35

«Аборти і неповага до людського життя - це ключове питання в наступній кампанії з обрання президента США», - заявив телеканалу «Ньюсмакс» архиєпископ Вашингтонський кардинал Доналд Вільям Вюрл. «Ми стали практично байдужі до насильства, і ми бачимо, з якою легкістю воно чиниться, з якою зневагою до людського життя», - підкреслив кардинал.

Він переконаний, що нинішнє покоління громадян США, що виросло після легалізації абортів, було «з дитинства навчено, що вбивати можна», що можна позбавити життя людину, коли вона  незручна, як це відбувається у випадку з зачаттям дитини, - але не тільки. «Ми створили менталітет, вкрай знецінюючий людське життя», і наслідком цього менталітету є спалахи насильства, свідками яких останнім часом стали жителі різних регіонів країни.

Кардинал Вюрл згадав також про судовий процес, в який залучені монахині з конгрегації «Малі сестри бідних». Він поставив під питання застосування деяких положень Реформи охорони здоров'я та захисту пацієнтів у США, згідно з якими навіть релігійні організації зобов'язані купувати для своїх співробітників страхові поліси, що включають послуги з контрацепції і переривання вагітності. «Ми вважаємо, - стверджує кардинал Вюрл, - що уряд не має права вказувати нам, що можна, а чого не можна робити, коли мова йде про речі, які ми вважаємо аморальними.