Делегація УГКЦ бере участь у Всесвітньому конгресі в Римі
  • Птн, 20/11/2015 - 12:39

18-21 листопада 2015 року в Римі проходить Всесвітній конгрес "Виховувати сьогодні та завтра: запал, що відновлюється".

Делегація УГКЦ на Конгресі: с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії у справах освіти та виховання,  д-н Роман Завійський, декан філософсько-богословського факультету УКУ,  о. Петро Майба, СДБ керівник напряму католицького шкільництва Комісії у справах освіти та виховання, с. Георгія Припутницька,СУ, референт Комісії у справах освіти та виховання Львівської архиєпархії, та Оксана Кочерган, президент Асоціації християнських батьків України.

Конгрес відбувається з нагоди 50-ї річниці Декларації  ІІ Ватиканського Собору «Gravissimum Educationis». Напрями роботи конгресу: міжнародний комітет католицької освіти (OIEC), юридичний напрям (ELA),  університети, школи.  У  юридичному напрямі бере участь також Володимир Ковтунець, народний депутат ІІ скликання, експерт з питань освітніх реформ.

На урочистому відкритті Конгресу 18 листопада 2015 кардинал Джюзеппе Версалді, Префект Конгрегації католицької освіти, вітаючи учасників Конгресу, наголосив, що освіта та виховання – це явище всього життя людини, а  виховання – це праця, подібна до вирощування рослин, і турбота про зріст особи,  виховник – це компетентний свідок, сформований належним чином.   «Християнський вихователь поєднує у собі професійний та особистісний вимір, так що професія стає місією. Папа Франциск каже: “Виховувати це не професія, а ставлення до життя, спосіб буття; щоб виховувати, потрібно вийти із себе і піти між молодь, супроводжуючи та перебуваючи з нею на етапах зросту. Ці вимоги повністю необхідно враховувати в підготовці педагогічних працівників».

Тематична програма Конгресу

Повідомили у Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання