Дива Падре Піо у родині батьків священника, який служить на Закарпатті
  • Птн, 24/09/2021 - 11:48
Євангелізаційний проєкт «Veritas» підготував прекрасний подарунок для всіх, хто вшановує отця Піо. Отець Йозеф Трунк, який більше 25 років тому приїхав служити на Закарпаття з Німеччини ділиться свідченням про великі дива, які вчинив Падре Піо для його родини. 
 

Oтець Йозеф розповідає: «Вся наша родина завжди була духовно пов’язана з Падрем Піо. Мій батько особливо шанував його, коли він ще жив.

Коли я народився в 1950 році, будинок де ми жили, згорів. Я народився між завалами та попелом, швидка забрала мою маму до лікарні. Батько молився і дав Богу обітницю, що поїде до Риму, після чого мама, яку лікарі вже вважали мертвою, одужала. Згодом батько таки поїхав до Риму і прийшов до Падре Піо, який тоді жив у Сан Джованні Ротондо.

Ця поїздка має власну історію. Насправді мої батьки ніколи б не могли заплатити за цю поїздку, тому що ми були дуже бідними. Я добре пам’ятаю, як ми з батьками їхали на старому автомобілі до міста за 3 км. По дорозі туди йшла невідома жінка. Батько зупинився і запросив цю жінку поїхати з нами, думаючи, що вона прямує до міста. Але ця жінка сказала, що шукає батька родини, який хотів би поїхати до Риму та у Сан Джованні Ротондо. Здійснити цю місію її попросила інша жінка, яка жила за 40 км, зареєструвалась, але не змогла іти в паломництво через хворобу, і зараз хоче віддати цю вже оплачену поїздку батькові родини, який хоче туди поїхати. Так мій батько отримав цю поїздку до Італії у подарунок.

А тепер про відвідини Падре Піо. Як тільки група мого батька прибула до церкви в Сан Джованні Ротондо, у мого батька стався напад задухи. Він сказав, що його настільки сильно наповнив запах ладану, що він не міг дихати, і вважав, що він помре. Це було на подвір’ї перед церквою. У мого батька (у багатьох інших також був такий досвід) було відчуття аромату ладану або запахом фіалок до кінця життя. Це був знак єдності з Падре Піо.

Перед благословенням на закінчення Святої Меси, Падре Піо довго і наполегливо дивився на мого батька; це було настільки помітно, що інші паломники теж це помітили і були вражені. Батько не знав чому. Однак, повернувшись додому, він все зрозумів. Одного вечора на мого батька напали злочинці і тяжко поранили. Найбільше був ураженим мозок.

Батько потрапив у психіатричну клініку, і головний лікар сказав матері, що батько більше ніколи не зможе стати "нормальним".

Ми можемо уявити, яким шоком стала ця новина для мами. Але вона одразу зрозуміла, що робити: написала телеграму Падре Піо в Сан Джованні Ротондо з проханням про допомогу. Незабаром батько отримав гостя в клініку: Падре Піо. Батько його не бачив; але він точно відчував його присутність. Вмить батько видужав. Лікарі, звісно, не хотіли в це вірити. Батька кілька днів інтенсивно обстежували та тестували, після чого зрозуміли, що відбулось чудесне зцілення.

І ще про одне диво. Моя тітка жила разом з нашою родиною. Вона від народження страждала на епілепсію. Одного разу мій батько написав листа Падре Піо з проханням зцілити мою тітку.

Потім сталося таке: ми снідали на кухні. Тітка прийшла і розказала свій сон:

«Я лежала в ліжку, і відчинились двері моєї кімнати і зайшов священик. Він мав гарну бороду і був одягнений у літургічний одяг. Підійшов до мого ліжка, благословив мене, подивився на столик, де були ліки, відсунув їх убік і вийшов з моєї кімнати». Потім мій батько показав тітці фотографію Падре Піо. "Точно, це був той чоловік!", - вигукнула вона. І від цієї ночі тітка була здоровою. До кінця життя у неї не було нападів епілепсії.

Шановні друзі, тепер ви можете добре зрозуміти, чому я вшановую Падре Піо. Тому в Синяку, де ми могли будувати церкву, стоїть також його статуя.

Падре Піо дуже чітко показує нам сенс нашого життя. Ми живемо, щоб готуватися до неба. Небо - це мета нашого життя. І лише завдяки вірі та любові, побожності та добрим ділам, молитві та вірності ми досягнемо неба. Якби ми знали, що це означає, бути втраченим назавжди, якби ми знали, що означає потрапити в руки сатани, тоді ми б ненавиділи і уникали гріха ще більше. Ми би прагнули набагато більше до любові та вірності.

Падре Піо використовував багато часу для Таїнства Покаяння, для Таїнства Божого Милосердя. Нехай також стане нам усім зрозумілим, що життя без Бога веде у прірву зла.

Падре Піо, допоможи нам побачити наше життя очима Бога і бути побожними і справедливими в цьому світі, щоб ми всі могли піти до неба».

Джерело: Католицький медіа-центр