Документальний фільм про чудо Євхаристії “Ісус спраглий” найдзвичайно популярний у США
  • Пон, 10/06/2024 - 15:08

Новий фільм “Ісус спраглий: Чудо Євхаристії” отримав високі касові збори, зібравши 2 141 273 дол. та посівши перше місце за показником середнього значення на екран за всі три дні першого показу.

Повнометражний документальний фільм виконавчого продюсера Дікона Стіва Греко та продюсерів Тіма Моріарті та Джеймса Уолберга показували у кінотеатрах США 4–6 червня. За словами дистриб’ютора фільму Fathom Events, це найкасовіший документальний фільм Fathom у 2024 році та наразі займає друге місце серед усіх документальних фільмів, випущених у 2024 році. У відповідь на попит людей він повернеться в кінотеатри по всіх Сполучених Штатах 18–19 червня. Про це повідомляє CNA.

У діалозі з відомими католицькими діячами документальний фільм веде глядачів у подорож, аби наново відкрити для себе перемінюючу силу Євхаристії, досліджуючи біблійне походження Євхаристії та ділячись особистими історіями тих, хто відчув дію Пресвятих Тайн у своєму житті.

“Найбільшою моєю надією щодо цього фільму було і продовжує бути завоювання душ для Ісуса Христа, — сказав Греко в прес-релізі. – Я неймовірно вдячний кіноглядачам за те, що вони прийшли! Тепер нам потрібно знову з’явитися разом з іншими. Тих, хто відчув на собі силу цього фільму, я благаю вас бути євхаристійним євангелистом для нашого фільму”.

“Останні три дні виявили глибокий вплив нашого фільму, і тепер ми повинні вийти за межі церковної лави та провести наших загублених братів і сестер додому”, — сказав Уолберг у прес-релізі. Він додав: “Відгуки були неймовірними — ми чули про переповнені кінотеатри, глибоко зворушені уми та серця та нагальне бажання розповісти іншим. Сплеск публікацій у соціальних мережах поширювався як лісова пожежа, і ми сподіваємося, що це приведе багатьох, які зацікавляться”.

Моріарті, сценарист і режисер фільму та засновник виробничої компанії Castletown Media, сказав у прес-релізі: “Наша команда в Castletown Media була глибоко зворушена надзвичайною реакцією на фільм “Ісус спраглий: Чудо Євхаристії””.

“Глядачі, часто зі сльозами на очах, знову відкрили у своїй вірі красу, яку вони, можливо, бачили лише раніше. Багато католиків, які відійшли, і тих, хто не є членами Церкви, поділилися тим, як фільм просвітив для них саме серце католицизму”, – сказав він.

“Нехай цей фільм буде гучним закликом до всіх католиків: час соромитися нашої віри минув, – додав він. – Тепер настав час знову відкрити безмежну любов Бога, Який зустрічає нас під скромним виглядом хліба і вина, і поділитися цією любов’ю зі світом, який відчайдушно цього потребує”.

На прем’єрі фільму Моріарті зазначив, що коли до нього вперше звернулися з ідеєю, він висловив думку, що це “ідеальний фільм для нашого часу”.

“У нашій Церкві ми переживаємо період, коли нам потрібно повернутися до основ, — сказав він. – Нам потрібно повернутися до того, що лежить в основі нашої віри, а саме до постійного втілення Христа в Євхаристії”.

За словами Моріарті, незважаючи на те, що він був вихований католиком, у його житті був період, коли він відпав від віри, і саме Євхаристія повернула його назад.

“Це найбільший подарунок у світі, — сказав він. – Це сам Ісус, і немає нічого на землі, що могло б задовольнити цю найглибшу тугу в нас”.