Франція програє війну з ісламістами, бо їй бракує християнської мужності
  • Птн, 20/11/2015 - 14:37

Французи дискутують про стан війни, в якому вони опинилися після недавніх вибухів у Парижі. Висловився в цій дискусії також Фабріс Хаджадж, член Папської Ради у справах мирян. На його думку, Франція програє цю війну, бо французи здитиніли, їм бракує мужності. Вони не хочуть миру, але щоб їх залишили в спокої, незалежно від ціни.

За правдивий мир і пов'язану з ним справедливість треба боротися, а до цього французи більше нездатні.

У фейлетоні на сторінках тижневика «Famille chrétienne» Хаджадж нагадує, що хоча в християнстві найголовнішою є любов, однак, йому не є чужим ідеал бійця, озброєного, насамперед, духовною зброєю, але завжди бійця. Наше життя було зраненим від самих його початків, нас постійно атакує Зло, отже, треба боротися, треба брати до рук меча, щоб поширити Царство Любові. Якщо не виявимо в собі знову мужності бійця, яку колись оспівував св. Бернард, нас переможуть ісламісти, як духовно, так і матеріально, – попереджає Хаджадж.

Французький філософ і драматург зазначає, що сьогодні багато молодих людей звертаються до ісламу, бо християнство, яке спробували, не має в собі вже нічого з героїзму або лицарства, але стало знижене до збереження сумісного співіснування та комунікації, що уникає конфронтації.