Голландський тесля побудував точну копію Ноєвого ковчега
  • Чтв, 28/04/2016 - 12:28

У Голландії тесля-християнин Йохан Гуіберс провів роки, будуючи точну копію Ноєвого Ковчега, який нарешті можна використати для поїздки з Європи до узбережжя Бразилії в середині цього року.

Конструкція має реальні розміри ковчега, описаного в Біблії: завширшки 95 футів, висотою 75,5 футів і завдовжки 410 футів. Він важить близько 2500 тонн.

На даний час немає такого корабля в усьому світі, довжина якого перевищує футбольне поле, його висота дорівнює 5-ти поверховій будівлі і має вагу понад 50 слонів або важкого кита.

Йохан Гуіберс, разом із The Ark of Noah Foundation, групою, що знаходиться в Пасадені (Каліфорнія), збирають гроші для фінансування цієї поїздки, яка буде транслюватися в прямому ефірі під час візиту в Бразилію, країну, де залишиться на два роки. Подорожі, які здійснить ковчег сягатимуть близько дев'яти тисяч кілометрів від Голландії до декількох бразильських портів. 

Ковчег буде перебувати в м. Форталеза під час Олімпійських ігор 2016 року і Ріо-де-Жанейро на Паралімпійських літніх іграх.

Копія ковчега майстер почав будувати в 2008 році, а в липні 2012 року він був відкритий для широкої публіки.