Хвиля антихристиянського вандалізму прокотилася Ефіопією
  • Пон, 29/02/2016 - 22:21

Акти антихристиянського вандалізму, що прокотилися недавно по Ефіопії, стали 25 лютого темою зустрічі прем'єр-міністра Хайлемаріама Десаленя з лідерами релігійних громад країни.

Раніше в декількох регіонах країни було осквернено низку церков і християнських могил.

Релігійні лідери закликали уряд і весь ефіопський народ поважати цінності миру, терпимості і мирного співіснування різних релігій.

За словами Патріарха Ефіопської Церкви абуна Матіаса, акти вандалізму «несуть загрозу миру і прогресу в Ефіопії». Релігійні лідери повинні вести відповідну роботу з віруючими, які, в свою чергу, повинні рішуче засуджувати тих, хто сіє розбрат, вважає Патріарх.

Зі свого боку, президент Верховної ради з ісламських справ Ефіопії хаджі Мохаммед Амін Джемаль нагадав, що уряд і релігійні організації вносять великий внесок у збереження миру в країні, борючись проти незаконної діяльності.

«Релігійні лідери повинні робити все можливе, щоб дати відповідь на виклик», який кидають ефіопському суспільству осквернителі святинь, вважає генеральний секретар міжрелігійної ради Ефіопії пастор Зеріхун Дегут.

В ході зустрічі з главою уряду релігійні лідери також піддали критиці зловживання з боку ряду чиновників, які ведуть до невдоволення серед народу.

У слові-відповіді Десалень (до речі, він перший в історії Ефіопії протестант, який очолює уряд) дав високу оцінку тій ролі, яку відіграють релігійні організації в справі зміцнення миру і терпимості в країні. Він закликав лідерів помножити свої зусилля, зокрема, при роботі з молоддю.