Єпископ: США можуть потерпати від брехні гомо-«шлюбів», однак ми не будемо її співучасниками і не мовчатимемо
  • Птн, 26/06/2015 - 23:32

Якщо Верховний Суд США впродовж кількох наступних тижнів вирішить змінити визначення подружжя, це не зупинить єпископів цієї країни від проголошення істини, – заявив минулого тижня Архиєпископ Сальваторе Корділеоне із Сан-Франциско.

За словами глави підкомісії у справах поширення і захисту подружжя при Католицькому єпископаті США, «незважаючи на те, що відбудеться наприкінці цього місяця, що б не вирішив суд, це не змінить того, чим насправді є подружжя, а ми продовжуватимемо поширювати і захищати його».

Архиєпископ процитував російського автора Александра Солженіцина, щоб прояснити для братів-єпископів ситуацію на весняній асамблеї, що проходила на початку цього місяця в Сент-Луїс. «Нехай брехня увійде в світ, нехай навіть всім володіє. Але не через мене», – сказав владика. – «Простий крок відважної особи – не бути співучасником брехні».

«Ми можемо потерпати від цієї брехні про подружжя в законодавстві», – продовжив він, – «однак ми не можемо брати в ній участь і мовчати про це».

Він запропонував своїм братам-єпископам, щоб вірні пожертвували свої труднощі заради християн Близького Сходу і інших місць, де їх вбивають і відкидають через їх віру.

Архиєпископ Корділеоне має певний досвід цькування за католицьку віру, оскільки впродовж останніх місяців на нього відбувались напади за його працю для посилення католицької ідентичності у вищих католицьких школах Сан-Франциско.  Він застеріг, що якщо Верховний Суд вирішить надати нове визначення подружжю, то на тих, хто вірить в Божий план природнього подружжя, чекає ще більше переслідування.

«Тих, хто продовжуватиме захищати істинне визначення подружжя, будуть ще більше відкинені законом і суспільством», – сказав він, – «і залежно від обґрунтування, можуть помилково вважатись прихильниками дискримінації, і самі ж стануть ціллю дискримінації».

Департамент, який очолює владика, вже раніше забезпечив єпископів та єпархії необхідними матеріалами для глибшого розуміння усієї суті справи, а також направив пояснювальну записку до Верховного Суду. «У цій ситуації ми продовжуємо докладати усіх зусиль для того, щоб захистити свободу тих, хто вважає подружжя союзом між одним чоловіком і однією жінкою, і діє у відповідності до цього», – зазначив Архиєпископ Корділеоне.

Американські єпископи продовжують захищати подружжя на законодавчому рівні, в тому числі захищають усиновлення дітей сім’ями, в яких є і мати, і батько.

Стосовно федеральної класифікації сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності, владика зазначив: «Ці категорії отримали таке законодавче значення, яке відображає неправильне розуміння людської особи і захищає аморальну поведінку». У нещодавніх вказівках Управління з охорони праці вказано, що роботодавці повинні дозволяти трансгендерним індивідам користуватись туалетом відповідно до їх «гендерної ідентичності», а не біологічної статі.

«Існує помилка в людському розумі – гендерна теорія – яка створює стільки непорозуміння і прагне відмінити статеву відмінність», – сказав Архиєпископ.

«Першочерговою залишається важливість відповідати на ці виклики в істині і зі співчуттям», – додав ієрарх, нагадуючи, що Папа Франциск під час аудієнцій середи пропонував серію чудових роздумів на тему подружжя.

«Основною частиною нашого навчання є і має бути те, що відмінність між чоловіком і жінкою є позитивною відмінністю», – сказав він. – «Саме завдяки цій відмінності стає можливим народження нового життя. Ця відмінність не є якимось негативом, який слід ігнорувати чи активно йому протистояти».

Архиєпископ Корділеоне, разом із кількома іншими єпископами та більше 30 лідерів інших релігій, підписав Декларацію на захист подружжя і права релігійних осіб, яка демонструє, що Католицька Церква не є єдиним свідком на захист подружжя.