Єпископ Стрікленд розкритикував богохульну заяву єзуїта о. Мартіна про марші рівності
  • Срд, 07/06/2023 - 11:53

Єпископ Джозеф Едвард Стрікленд піддав різкій критиці заяву відомого теолога-єзуїта о. Джеймса Мартіна SJ, який минулих вихідних порівняв марш рівності з відданістю Пресвятому Серцю, “тому що обидва вчать нас про любов Ісуса”.

“У червні католики святкують місяць Пресвятого Серця Ісуса”, – написав о. Мартін SJ у Твіттері. “ЛГБТК відзначають #МісяцьПрайд. ЛГБТ-католики святкують обидва. Один показує нам, як Ісус любить. Другий показує нам, кого Ісус закликає любити сьогодні”.

Реагуючи на ці слова, єпископ Стрікленд також написав у Твіттері. “Це богохульство має припинитися, Бог любить кожну людину, навіть найбільшого грішника, але говорити, що гріховні вчинки відповідають Пресвятому Серцю Ісуса Христа, суперечить заклику Христа йти і більше не грішити...”, – стверджує єпископ єпархії Тайлер, що в Техасі.

На щастя, багато католиків, які користуються Твіттером, також відреагували на провокацію одіозного отця-єзуїта. Бог протистоїть гордим і дає благодать смиренним, – прокоментував Інститут Лепанто, цитуючи послання св. Петра.

Інший користувач запитав: “Чи під поняттям святкувати ви маєте на увазі щось подібне?” – і опублікував колаж із фотографій, на яких учасники ЛГБТ-параду вчиняють профанацію католицьких символів.

Він закликає нас любити, але це НЕ включає миритися зі серйозним злом! Ми покликані напоумляти грішників, а не приймати їхнє зло”, – написала користувачка Кімберлі Еггерт.

Гордість (прайд —вживається у визначенні т. зв місяця прайду ). Один із семи смертних гріхів. Бог любить нас усіх, Бог закликає нас бути такими, як Він, а не від світу цього. Ми всі зазнаємо невдач, але коли ми вирішуємо не визнавати факт своєї гріховності, а радше виставляти свій гріх напоказ, ми робимо серйозну помилку. Ми не допомагаємо тим, хто в тяжкому гріху, коли виявляємо до них фальшиве милосердя.

Як нагадує консервативний портал Breitbart, багато єпископів, вірних вченню Церкви, роками засуджували дії Джеймса Мартіна. У той же час згадувалася позиція Архиєпископа Чарльза Чапута, який застерігав Мартіна, що любов до ближнього у випадку людей із сексуальними розладами можна проявляти не в формі “прийняття” їхніх гріхів, а у формі “закликання до навернення”.

За матеріалами ekai.pl та pch24.pl.