Єпископи Чилі рішуче засудили декриміналізацію абортів
  • Чтв, 31/03/2016 - 14:03

Єпископи Чилі рішуче засудили декриміналізацію абортів у цій країні. У місцевому Сенаті саме триває обговорення проекту закону, прийнятого цими днями палатою депутатів. Згідно цього закону можна вбити дитину до 12-го тижня вагітності, а у випадку вагітності дівчат, молодших 14 років, цей термін навіть продовжено на два тижні. Немає покарання за аборт у трьох випадках: коли є загроза життю матері, важкі пошкодження плоду і коли вагітність настала внаслідок зґвалтування.

Постійна рада єпископату Чилі у своїй заяві наголошує, що спроба ввести ці зміни до законодавства є "серйозним порушенням людської гідності, а насамперед нападом на життя найневинніше: лише зачате і ще не народжене, якому Конституція Чилі гарантує правовий захист".

Єпископи підкреслюють, що замість аборту їх країні потрібні місця, де жінки, які чекають дитину, особливо ті, що мають труднощі, отримають необхідну підтримку, а також політики, котрі пропагують захист життя і спрощення процедури усиновлення. Вони вказують, що декриміналізація абортів – це явне просування «культури відкинення», перед якою застерігає Папа Франциск.