Інструкція ЄС: на період свят жодних згадок про Різдво та християнські імена
  • Втр, 30/11/2021 - 17:19

Європейська комісія робить черговий крок до світлого майбутнього мешканців ЄС. Вона хоче переконати своїх урядовців, щоб в офіційній комунікації уникали посилань на християнство, в тому числі на католицькі свята та імена.

Італійський портал газети «Il Giornale» пише про директиви адміністрації ЄС, скеровані до працівників, з яких «випливає, що Європейська комісія виступає проти свят Різдва і навіть імен, які пов’язані з християнством».

З інструкції під назвою «Союз рівності» (Union Of Equality) випливає, що урядовці ЄС під гаслом «інтеграційної політики», чи то боротьби із дискримінацією, мають відмовитись від офіційної мови свята Різдва.

«Ми повинні завжди дотримуватись всесторонньої комунікації, таким чином забезпечуючи, що кожного цінують у всіх наших матеріалах, без огляду на стать, расу, етнічне походження, релігію чи віровизнання, неповносправність, вік чи сексуальну орієнтацію», - написала у вступі до документу Гелена Даллі, комісар у справах рівності.

Секуляризація суспільного життя через уникання понять, що стосуються християнського коріння Європи, буде відбуватись у відповідності до чітко окреслених директив. Європейська комісія наголошує, наприклад, на необхідності уникати «визнавання когось християнином». Приводом для такої крадіжки ідентичності має бути факт, що … не кожен святкує Різдвяні свята. Саме тому урядовці ЄС не повинні говорити чи писати, що «святковий період може бути стресуючим», а краще так: «період канікул може бути стресуючим».

На думку Даллі і її колег-революціонерів, не лише Різдво, але й християнські імена можуть дискримінувати. «Тому замість: «Марія та Іван є міжнародною парою», слід сказати: «Маліка і Хуліо є міжнародною парою», - цитує «Il Giornale».

Як інформує CNA, Держсекретар Ватикану піддав критиці згадану вище інструкцію. В сьогоднішньому інтерв’ю П’єтро Паролін зазначив, що цей документ «суперечить реальності», підриваючи християнське коріння Європи.