Італія: за 15 днів в монастирі ксаверіанців померло 13 братів
  • Пон, 30/03/2020 - 19:11

В італійському місті Парма, у монашому домі місіонерів-ксаверіанців, впродовж 5 днів від коронавірусу померло 13 членів цього згромадження. Через коронавірус цей дім закритий і відрізаний від світу, а його хворі мешканці позбавлені лікарської опіки, медикаментів та продуктів харчування.

Регіональний настоятель Побожного товариства св. Франциска Ксаверія для закордонних місій о. Розаріо Джаннаттасіо по телефону розповів, що він і його співбрати вже багато днів перебувають самі в будинку, до якого ніхто не має доступу і в якому майже щодня впродовж останніх двох тижнів вмирає одна особа. Він звернув увагу на те, що члени цього згромадження звикли подорожувати по світу, щоб євангелізувати і допомагати іншим, а зараз самі потребують нагальної допомоги. «Можливо, ми занадто довго стримувались від того, щоб просити про допомогу, але сьогодні у нас немає виходу», - додав він.

За його словами, місіонери цілком ізольовані, щоб не наражати на небезпеку зараження інших. Окрім померлих, в будинку зараз перебуває ще 11-12 хворих. Для них немає тестів, тому немає і підтвердження, що вони хворі на коронавірус.

Як інформує pch24.pl, все почалось близько двох тижнів тому: спочатку з'явились перші хворі, а згодом і перші померлі. В цьому будинку зазвичай проживає близько 50 місіонерів, не враховуючи персоналу, а впродовж року помирає близько 4-5 осіб.

Як додав настоятель монастиря, серед померлих цими днями є 88-річний о. Стефано Коронезе, котрий працював зі скаутами, і 73-річний о. Жерардо Карльоні, котрий працював на місіях в Мексиці і Сьєрра-Леоне. Більшість з померлих священників прибули проживати у монастирі після 40 чи навіть 50 років служіння.