Керівники християнських церков звернулися до влади не допустити гей-парад в Одесі
  • Срд, 12/08/2015 - 20:27

Кілька днів тому стало відомо, що ЛГБТ-спільнота планує 15 серпня в центрі Одеси провести гей-парад. Свою позицію щодо цього висловили глави християнських конфесій міста та області.

Варто відзначити, що в Одесі і раніше релігійні лідери робили спільні звернення. Цей раз відрізняється тим, що під одним листом вперше підписалися представники УПЦ МП, УПЦ КП, РКЦ, УГКЦ та багато протестантських конфесій:

Одеському міському голові Г.Л. Труханову
Від глав християнських конфесій Одеської області
копія: губернатору Михайлу Саакашвілі
Голові СБУ В. Грицаку
Главі МВСУ в Од. області Г. Лордкіпанідзе

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Геннадію Леонідовичу!

У зв'язку з тим, що адміністрація міста Одеси дала дозвіл на проведення гей-параду, запланованого в рамках фестивалю «Одеса Прайд-2015» 14-16 серпня, ми - керівники та представники Одеських Християнських Церков, вважаємо своїм обов'язком відреагувати і виразити чітку і єдину для всіх церков міста позицію з даного питання.

Будучи прихильниками традиційних сімейних цінностей, сенс яких - у союзі виключно між чоловіком і жінкою, встановленому в Книзі Життя - Біблії, ми глибоко переконані, що:

- Подібні заходи стирають чітку грань, встановлену самим Богом, підриваючи основи сім'ї та шлюбу і руйнуючи біблійний інститут сім'ї. «І сотворив Бог людину на свій образ; на Божий образ сотворив її; чоловіком і жінкою сотворив їх» (Книга Буття 1:27);

- Суспільство, що приймає гомосексуалізм, приречене на вимирання;

- Гомосексуалізм вбиває справжню любов і породжує ворожнечу;

- Веде до  неминучої деградації особистості;

- Причина багатьох, у тому числі невиліковних хворіб;

- Гомосексуалізм - це гріх. "З чоловіком не сходитимешся, як сходишся з жінкою: це гидота." (Книга Левіт 18:22).

У зв'язку з вищевикладеними тезами ми вважаємо проведення даної акції недоречною, яка суперечить здоровому глузду, і ганьбить репутацію нашого міста.

Крім того, хочемо нагадати Вам, що проведення подібних заходів в інших містах України викликало хвилю обурення, а також призвело до прояву насильницьких дій.

Ми розуміємо, що погляди ЛГБТ-спільноти - це їхній особистий вибір. Тим не менше, популяризація і нав'язування антибіблійних і антитрадиційних поглядів - неприпустимі і ведуть до руйнування нашого суспільства.

Так, усвідомлюючи всю згубність пропагованого ЛГБТ-способу життя, більшістю Рад Християнських Церков регіонів України вже прийняті звернення, що закликають заборонити дану пропаганду серед неповнолітніх.

Виходячи з вищевикладеного, звертаємося до Вас з проханням не допустити проведення анонсованого заходу в Одесі заради збереження миру серед мешканців та гостей нашого міста. Зі свого боку будемо молитися за спасіння цих людей, щоб світло Божественної Істини просвітило їх розум.

Нехай пошле Вам Господь мужність і розсудливість, як міському голові, в тому, щоб цей і подібні заходи, що руйнують основоположні цінності суспільства, сім'ї та шлюбу, не мали місця в Одесі.