Кількість абортів в США кардинально знизилася вперше за 40 років
  • Пон, 23/01/2017 - 14:53

Такі дані доповіді Інституту Гуттмахера (організації, яка займається дослідженням питань сексуального та репродуктивного здоров'я), представленої в Вашингтоні.

У новій доповіді повідомляється, що щорічна кількість абортів в США стала нижче мільйона вперше з 1975 року.

Починаючи з 1975 року, щорічне число абортів в США перевищувало 1 мільйон.

Президент національної організації «Право на життя» Керол Тобіас сказав в прес-релізі: «Хоча нам ще належить пройти довгий шлях, але цей історичний мінімум є важливим етапом для відновлення повного правового захисту ненароджених дітей. В Інституті Гуттмахера враховували ряд факторів - збільшення використання протизаплідних засобів, обмеження абортів на державному рівні, і т.д., які, можливо, зіграли свою роль - але є один важливий момент, який дійсно вплинув на зниження кількості абортів - це зростаюче почуття серед американців, що аборт не є реальним вирішенням для матерів, для їхніх дітей і для суспільства в цілому».

Тобіас також заявив, що «Ми дуже сподіваємося на те, що новообраний президент Трамп приведе до влади правозахисників, які виступають за збереження життя, і що Конгрес і суд схвалять заходи, які забезпечать більший захист ненароджених. Ми також сподіваємося на те, що країна буде продовжувати рухатися в цьому напрямку, і що ми досягнемо тієї точки, в не настільки віддаленому майбутньому, коли життя кожного буде тільки вітатися».

Звіт Інституту Гуттмахера показує, як знизилася кількість абортів в порівнянні з тим часом, коли аборти були легалізовані по всій країні в 1973 році рішенням Верховного Судді США Роу Уейда. У 2014 році цей показник склав 14,6 абортів на 1000 жінок у віці від 15 до 44 років. У 1981 році число абортів досягло неймовірно високої позначки в 29,3 мільйонів.

Джерело: CNL