Вільчинський Дамян. Авторська колонка

  • Понеділок, Листопад 25, 2019 - 21:58

    Одного передзимового недільного ранку, я задумався над сенсом цієї заповіді. Звісно, як людина, що зростала у християнській родині та виховувалась у глибокохристиянському дусі я ніколи не ставив під сумнів Божі заповіді чи вчення Католицької церкви. Та у більш свідомому віці я почав задумуватись над сенсом певних речей. Так і цього разу. Знаю, що багато людей задумується над подібними питаннями і шукають на них відповіді.

    У святому письмі неодноразово наголошується важливість цієї заповіді:

  • Четвер, Липень 4, 2019 - 14:14

    "Перш, ніж я уклав тебе в утробі,
    Я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе..."
    Єр. 1, 5.

    Останнім часом все більше звертаю увагу на те, що чоловіки, батьки просто не знают що таке батьківство, що означає бути батьком, що означає мати дитину. Тому це спонукало мене до черговох роздумів на дану тему. Отже від чоловіка, батька, для чоловіків і батьків, для майбутніх батьків. Але, якщо й жінки читатимуть це, то думаю їм це не зашкодить.

  • Вівторок, Лютий 19, 2019 - 19:05

    “Факт, що стоїть за всіма іншими фактами, полягає в тому, що Бог створив всесвіт, керований серцем Отця. Він залишив свій Отцівський відбиток у кожному аспекті творіння”. (Д. Принс, 2003: 62)

    Апостол Павло писав: “Для того схиляю коліна свої перед Отцем, що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі” (Ефесян 3:14,15)

  • Середа, Січень 23, 2019 - 12:19

    Дотримуючи свого слова, яке я дав св.Юді-Тадею, який є моїм особистим особливим опікуном, пишу цю статтю - свідчення. Цей великий святий отримав від Бога привілей спішити на поміч людям в важких особливих обставинах, які по людських мірках є безвихідними. Для початку розповім вам про цього Великого святого. Святий Юда-Тадей був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Батько його - Алфей (Клеоп), брат святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а мати - Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої.

  • Вівторок, Листопад 6, 2018 - 12:52

    У далекій та сонячній Португалії є невелике містечко Фатіма. Ніби воно нічим і не примітне, але саме тут у 1917р. сталась подія, яка сколихнула весь католицький світ. Саме тут, у невеличкому селі, трьом маленьким пастушкам з'явилась Цариця неба і землі. Саме з цього часу починається серія обявлень та знаменитість Фатіми. 

    Фа́тіма (порт. Fátima [ˈfatimɐ]) — місто (cidade) в Центральному регіоні Португалії, муніципалітеті Оурен, округу Сантарен. Адміністративний центр фрегезії Фатіма. Всесвітньо відомий центр паломництва. 

  • П'ятниця, Липень 6, 2018 - 22:13

    Є чоловіки, які жаліються на своїх дружин. Є такі, які розповідають про жінок доволі образливі анекдоти. Є такі, які ненавидять своїх тещ, тестів, та й загалом багатьох представників «дорогої родиноньки. Це дуже сумно. Адже такі представники чоловічої половини людства, здається, все ж таки становлять більшість. Мене обурюють мамині синочки (в найгіршому можливому розумінні цих слів), бо вони звикли до того, що мамуся витре шмарклі, заплатить хабар в школі, універі, запхає на роботу. Вибере дружину, вибавить дітей.

  • Субота, Червень 23, 2018 - 17:05

    Після ранкової молитви і кави вирішив погортати стрічку у Фейсбуці. Ну звісно Фейсбуком все не обійшлось, але куди б не заносило мене посилання, всюди можна було знайти статтю про щасливий шлюб, як зберегти романтику в стосунках, як виховувати дітей, як зробити свою половинку щасливою і т.д. і т.п. Правду кажучи, я вельми здивувався величезній кількості подібного контенту.

  • Субота, Червень 2, 2018 - 19:06

    Якось спостерігаючи за птахами, я задумався над тим, що вони не мають машин, не ходять на роботу, не турбуються про новий і модний одяг, не потребують смартфонів та інших благ цивілізації. Звісно, вони не мають інтелекту, такого, як маємо ми.

  • Четвер, Травень 10, 2018 - 18:01

    Давно минули ті часи, коли жінка ходила виключно в сукні і виховувала дітей, поралась у домі. Давно минули і часи, коли чоловік упадав за жінкою, уступав їй, чим демонстрував свою чоловічість. Часи коли чоловік поцілунок коханої трепетно беріг на вустах і в серці до останнього подиху. Коли чистота вважалась чеснотою.

    Теперішні часи зовсім інші. Тепер жінки не бавлять дітей, а працюють на рівні з чоловіками. Тепер жінки є доступними, а чоловіки давно втратили свою чоловічість. 

  • Четвер, Листопад 16, 2017 - 01:34

    Кінець осені знаменує прихід зими, а взимку, як всім відомо ми відзначаємо багато християнських свят. Одне із них є особливо велике, адже до нас прийшов Спаситель. Ми святкуємо Різдво Христове. Для християн це свято означає не просто прихід Месії, а й початок нашого спасіння. Саме з народженням Христа розпочинається нова ера, а ми отримуємо нову надію на те, що все ж таки, не дивлячись на нашу гріховність, ми отримуємо шанс повернутись до нашого Небесного дому.

  • П'ятниця, Жовтень 20, 2017 - 13:54

    Вже зовсім скоро Україна порине на цілу ніч у вир сатанізму, поганства і хаосу. Мова йде не багато не мало -  про Хелловін. На думку багатьох дослідників, Хелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих, тобто має язичницькі корені, зокрема від шотландського Савину(Самайну).

    Також існують припущення, що Хелловін розвинувся незалежно від Савину та має християнське підґрунтя. Все це так, але Християни святкують свято всіх святих, поминають своїх померлих і це воістину велике свято, адже люди згадують про свої коріння.

  • Вівторок, Жовтень 17, 2017 - 13:05

    В нашого народу, а особливо враховуючи всі сленгові варіанти, якими зараз часто-густо послуговуються люди є дуже багато слів для позначення обох статей, але всі вони позначають тільки якусь певну якість чоловіка чи жінки. Дуже часто люди бездумно кидаються словами на манір: «мужик», «хлоп», «чувак», «мужчина», але надзвичайно мало людей використовує слово «чоловік».

  • Четвер, Жовтень 12, 2017 - 19:31

    Кілька днів після шлюбу, я з коханою дружиною сиділи за філіжанкою ранкової кави з цинамоном і гвоздикою, аж тут мене осінило - нарешті я ж маю повне право писати про шлюб і дотичні речі. Поспілкувавшись із кількома подружніми парами, які сміливо за останні десять років можна щорічно номінувати на "сім'ю року", я вирішив написати статтю про те, як же стати справжньою, християнською сім'єю, як зберегти романтичні почуття і в той же час розвивати свою любов, вдосконалювати союз між подружжям і Богом.

  • Субота, Червень 3, 2017 - 23:01

    Починаючи писати цю статтю, я стараюсь пригадати себе у підлітковому віці. Хоч це було не так вже і давно, але це доволі важко. Важко не тому, що я не пам'ятаю чогось, а тому, що з кожним етапом дорослішання змінюються і погляди, і розуміння і навіть ставлення до речей, людей, подій чи явищ. Насправді я ніколи не був "слухняним хлопчиком" і часто завдавав близьким і рідним не мало клопотів. Та все ж якось з Божою допомогою і просто титанічними зусиллями рідних я пройшов цей складний період життя і вдячний за кожен урок, який довелось пережити за ті кілька років.

  • Неділя, Березень 26, 2017 - 18:16

    Кожна людина, протягом свого життя потрапляє у різноманітні ситуації, коли здається, що це чиста випадковість, але із плином часу, ми починаємо аналізувати ту ситуацію, дивлячись із різних кутів і виявляємо, що не зовсім та випадковість була випадковою. Дивно, адже здавалось би, що в той момент просто не могло бути інакше і нам просто круто пощастило, або ж навпаки. Думаю, що будь який християнин із впевненістю скаже, що на все воля Божа і всі події в нашому житті, це Божа воля і Його ж план. Але знову ж таки НЕ ВСЕ ТАК ПРОСТО.

  • Неділя, Березень 19, 2017 - 18:10

    Багато подружніх пар живуть разом, сплять разом, їдять разом, але це в основному тільки через почуття обов'язку. Можливо не хочуть травмувати дітей, або бояться порушити клятву дану перед Богом вдень весілля. Вони не розуміють одне одного. Кажуть: "Наш шлюб вичерпав себе", "романтика померла", і т.д.

  • Субота, Березень 18, 2017 - 23:07

    Багато книг присвячено подружжю і сім’ї. Але дуже  мало написано про доподружній період. Насправді цей період є не менш важливим у житті кожної пари. Саме в цей час закладається фундамент для майбутньої сім'ї і якщо хоч один найменший камінчик лежить не на своєму місці або відсутній, то це 100% проявиться у подружньому житті.

    Кожна людина індивідуальна, у кожної свої мрії, переконання, бачення і цілі. Багато чого ми отримуємо від батьків, багато чого є суто нашим.

    Всі ми є особливими і неповторними особистостями.

  • Вівторок, Березень 7, 2017 - 23:33

    В наш час, на превеликий жаль, поняття романтики, кохання і почуттів відходять на задній план. Споживацька поведінка людей 21 століття вселяє велике занепокоєння у серця свідомих людей. Людське тіло стало товаром,  а пошана до інтимних частин людського життя стала чимось на зразок пережитків древності. Молодь веде розкуте, і це ще м'яко сказано, статеве життя. Про романтику і почуття мова заходить все рідше і рідше.

  • Субота, Лютий 11, 2017 - 22:20

    У кожного із нас буває в житті такий момент, коли особа протилежної статі стає для нас більше ніж просто знайомим, другом, однокласником, одногрупником чи співробітником. Частіше за все, цей момент настає ще у шкільному віці, хоч іноді і набагато пізніше. Для кожного своє. Ще вчора він (вона) виглядали недоладно, в нього(неї) не було найновішої моделі телефону, одне вухо трішки більше стирчало від іншого, а сьогодні він(вона) просто ідеальний (на).

  • Четвер, Січень 12, 2017 - 16:31

    Найбільшим даром від Бога людині є життя. Господь сотворив нас на свій образ і подобу. Він поставив нас порядкувати землю і першим наказом Бога до людини були слова – «Будьте плідні й множтеся і наповняйте землю та підпорядковуйте її собі» (Бут.1:28). Він сотворив нас компаньйонами, співтворцями, адже найбільшим чудом нашого існування є те, що двоє людей можуть породити нове розумне життя. Але первородним гріхом людина відштовхнула Бога і пішла на в рабство до сатани. Тим самим потрапивши під владу гріха і смерті.

Сторінки

Про автора

Дамян Вільчинський, студент.