Країни БеНіЛюкс
  • Втр, 27/06/2017 - 11:33
Вроцлав, Берлін, Амстердам, Гаага, Гент, Брюссель, Банно, Люксембург, Ерфурт, Вадовіце
 
21.08.2017 р.  —  28.08.2017 р.
 
410€+100грн.
 

Стародавня і нетипова Польща, вишукана і дещо строга Німеччина, квіткова і майже казкова Голландія, класична європейська Бельгія, крихітний проте королівський Люксембург усе це реальність разом із Рафаїлом! Найчарівніші куточки країн БеНіЛюкс чекають на вас!

1 день:

Виїзд зі Львова. Вроцлав.

wroclaw3

“Місто мостів” – так називають чарівний Вроцлав. Адже  перетинають його п`ять річок, створюючи безліч островів. Наприклад, Тумський, який вважають історичним центром міста, звідки ми й розпочнемо нашу прогулянку. Оглянемо також ратушу, центральну площу, зведемо погляд на знаменитий костел святої Єльжбети з вежою заввишки 90 метрів! А ще обов’язково познайомимось із незвичайними мешканцями міста – вроцлавськими гномами.

А далі – вільний час.

vroclaw

Переїзд на ночівлю до готелю в Болеславець. Нічліг.

2 день:

Сніданок. Переїзд до Берліна.

berlin-panorama

Берлін є столицею, а також найбільшим за площею та кількістю мешканців містом Німеччини, одним із найбільших міст Європейського Союзу. Протягом екскурсії ми побачимо найвизначніші місця Берліна, серед яких: Рейхстаг, Брандербурзькі ворота, Александерплац, Берлінський собор, залишки Берлінської стіни, Меморіальна церква кайзера Вільгельма, Потсдамська пошта, Відомство федерального канцлера Німеччини (Bundeskanzleramt), “Червона ратіша”, Меморіал пам’яті жертв голокосту, колона Перемоги та інше.

Нічліг біля Магдебурга.

3 день:

Сніданок. Приїзд до Амстердама. Екскурсія, вільний час.

Amsterdam by night

Амстердам – столиця Голландії. Амстердам також впродовж століть звався містом чуда. 12 березня 1345 року, напередодні Великодня, один місцевий священик ходив із Святим Причастям до важкохворого чоловіка, що через стан здоров’я не зміг спожити Тайни, тож служниця вкинула Частичку в камін у полум’я. Сталось диво. Наступного дня Частичка сяяла в каміні над полум’ям. ЇЇ вийняли, вклали в коробку і передали священику, котрий відніс Святі Тайни до церкви. Так тривало щодня впродовж трьох днів. Чоловік, що приймав Святі Тайни видужав. Місцевий єпископ, визнав це Євхаристійним чудом. Відтоді й до сьогодні цього дня відбувається Євхаристійна процесія з нагоди цієї події. В історичному музеї Амстердама підтримується постійна виставка з документами і реквізитами.

Нічліг в Гауді.

4 день:

Сніданок. Екскурсія Гаагою, вільний час.

Gaage

Гаага – хоча і столицею Нідерландів офіційно вважається Амстердам, однак парламент, влада, міжнародний суд та королева Голландії знаходяться саме у Гаазі.
У Гаазі нас чекає екскурсія містом. У вільний час – можливість прогулятися музеєм мініатюр у парку Мадуродам «Голландія в мініатюрі», там Ви себе відчуєте Гулівером, прогулюючись повз маленькі будиночки Гааги, котрі відповідають оригіналам, і як місто росте, так і росте даний музей мініатюр.

Екскурсія Гентом, вільний час.

Hent

Ґент – вважається найдавнішим релігійним центром Бельгії, і ми відвідаємо готичний римо-католицький катедральний собор св. Бави. В нас буде можливість оглянути Ґентський вівтар “Адорація містичного Ягняти”, намальованого братами Губертом та Яном ван Ейк.  Робота відома своїм реалізмом, як портретів так і природи. Вівтар складається з 24 панелей, на яких зображено 258 людських фігур. Висота вівтаря в центральній частині сягає трьох з половиною метрів, ширина (у розкритому вигляді) — п’яти метрів. Картини, з яких складається вівтар, розташовані на зовнішній і внутрішній стороні вівтаря. Місто має ще багато храмів, зокрема, церкви святого Якова, святого Миколи та святого Михайла.Ґент старовинне місто, розташоване у місці злиття річок Шельда та Лис, має багато каналів тому його ще називають “бельгійською Венецією”.

Нічліг в Гауді.

5 день:

Сніданок. Екскурсія Брюсселем, вільний час.

Brussele

Брюссель — столиця Бельгії і Фландрії, де-факто столиця Європейського Союзу і центр найбільшої міської агломерації країни. Ми побачимо Катедральний собор святих Михайла і Гудули, галереї св. Юбера, галереї Принців, Королівський Палац, Сенат та Парламент, чудові парки, сади, сквери та знаменитий фонтан-скульптуру (Manneken Pis) та багато цікавого. Також у місті знаходиться штаб-квартира НАТО, Ради Європейського Союзу та інших міжнародних організацій.

Переїзд до Банно.

Maria Banno_sm

Банно — невелике селище франкомовної частини Бельгії. Відоме як місце об`явлення Богородиці з Банно,  є шанованою марійною святинею цього краю. Взимку 1933 року Божа Матір з`явилася одинадцятирічній дівчинці Марієтті з бідної католицької родини. Було вісім об`явлень, під час яких Богородиця закликала до молитви, провадження вервиці та називала себе Дівою Бідних. Об`явлення в Банно були офіційно визнані  католицькою церквою в 1949 році. На території знаходиться  велика церква, джерело, каплиця Об`явлень, Хресна Дорога, кілька невеликих каплиць в лісі, лікарня для хворих, які приїжджають для зцілення.

Переїзд на нічліг.

6 день:

Сніданок. Екскурсія Люксембургом, вільний час.

LuxembourgGrundArea

Люксембург – це крихітна країна з однойменною столицею. Однак мініатюрні розміри країни абсолютно не заважають їй бути однією з найбагатших в Європі з найвищим рівнем життя, а за рівнем доходів населення займати 4-те місце у світі. Хоча в Люксембурзі є велика кількість пам’яток, його територію легко можна пройти пішки. Обличчя столиці – Великий герцогський палац, побудований в стилі іспанського відродження.Ми відвідаємо знаменитий Собор Люксембурзької Богоматері, де у південній частині храму зберігається образ Богоматері- Утішительниці скорботних. До нього щороку у п’яту неділю після Пасхи відбувається паломництво вірних.

Екскурсія в Трір. Вільний час.

Трір — місто у Німеччині, землі Рейнланд-Пфальц, «Північний Рим». Найстаріше місто країни, засноване у 16 році до н.е. на берегах річки Мозель, неподалік від Люксембургу, за часів правління Октавіана Августа.

Trier_Porta_Nigra

Пізніше місто стало столицею римської провінції Галлія Бельгіка. Від того часу в архітектурі міста збереглися Чорні ворота (Porta Nigra). Трір був резиденцією імператорів Західної Римської імперії. Тут народився святий Амвросій. Визнаним символом міста є Порта Нігра (лат. Porta Nigra «Чорні ворота») — найбільші давньоримські міські ворота на північ від Альп та найкраще збережені серед таких воріт у Німеччині. У місті зберігся амфітеатр, найстаріший у Німеччині міст і найбільші на північ від Альп давньоримські терми.

Нічліг.

7 день:

Сніданок. Екскурсія Ерфуртом, вільний час.

Erfurt

Ерфурт. Місто зберегло недоторканим середньовічний центр. Місто знамените двома храмами – Ерфурдським собором і Северікірхе (церква св. Севери), що стоять пліч-о-пліч і спільно утворюють символ міста. Обидві церковні вежі височать над міським ландшафтом і доступні завдяки величезній відкритих сходах Домштуфен. Інше примітне місце – Кремербрюке, міст, що перетинає вузьку річку Гера. На мосту розташовуються 32 житлових будинки.

Переїзд до Болеславця. Нічліг.

8 день:

Сніданок.Переїзд до Вадовіц.

Відвідування музею Івана Павла ІІ у Вадовіцах. Вільний час.

Сьогодні Вадовіце є одним з найвідоміших міст Польщі і це не стільки зумовлено його історико-архітектурною спадщиною, як тим, що саме тут 18 травня 1920 року народився один з найвідоміших поляків минулого сторіччя – Кароль Войтила, знаний пізніше як Папа Іван Павло ІІ. Він став першим в історії папою-слов’янином і 6-м суверенним головою міста-держави Ватикан. Його перебування на посаді голови римо-католицької церкви тривало в період з 16 жовтня 1978 року по 2 квітня 2005 року. Будучи папою, Кароль Войтила відвідав рідне Вадовіце тричі: у 1979, 1991 і 1999 роках.

Переїзд до Львова

Вартість виїзду: 410 євро та 100 грн. (можлива оплата в гривні по курсу**)

** вартість змінна у відповідності курсу валюти на день оплати.

Додаткова інформація:

У вартість поїздки входить: 7 нічлігів у готелях, 7 сніданків, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: відкриття біометричного паспорта; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату, витрати на міський транспорт та екскурсії – загалом 80 Євро.

При наявності відкритої шенген-візи вироблення біометричного паспорта необов’язкове.

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02