Мережа абортативних клінік Planned Parenthood продає частини тіл вбитих дітей
  • Чтв, 04/06/2020 - 12:42

Найбільша мережа абортивних клінік “Плановане батьківство” потрапила в низку скандалів, найсерйозніший з яких розгорівся довкола оприлюднення даних про торгівлю частина тіл абортованих дітей.

Американський журналіст Центру медичного прогресу (CMP) Девід Далейден ще минулого року опублікував відео з розслідування незаконної діяльності “Планованого батьківства”. Федеральним законодавством США забороняється продавати частини тіл вбитих дітей, однак, за свідченням самих працівників, клініка це робить, прикриваючись можливістю “пожертвувати” ці частини.

З опублікованих відео зі свідченнями працівників різних клінік мережі (Трамю Нгуен, Дороті Фургерсон, а також Дебори Нукатоли) стає зрозуміло, що лікарі навіть змінювали техніку проведення процедури аборту, щоб частини плоду залишалися неушкодженими і придатними для продажу. Проте закон прямо забороняє змінювати перебіг процедури задля комерційної вигоди, а тому в “Планованому батьківстві” все заперечували.

Нещодавно ця історія отримала своє підтвердження, коли були оприлюднені рахунки компанії StemExpress (компанія, що займається закупівлею тканин), які свідчать про співпрацю з ПП, яке продавало товар, зазначений як POC (продукт зачаття). Три рахунки показали, що філія ПП стягує з StemExpress 24 940 доларів США.

Інформація про комерційне використання тіл абортованих дітей є логічним поясненням, чому “Плановане батьківство” є найбільшим лобістом різних законодавчих послаблень, включно з абортами до пологів. Оприлюднення даних про порушення Планованим батьківством федерального закону може стати поштовхом до масштабного розслідування роботи клінік вже з боку правоохоронних органів. Наразі Девід Далейден закликав до дії. “Настав час федеральних наслідків для планового батьківства”, – сказав він. “Плановане батьківство” брехало громадськості та Конгресу, але тепер вже немає жодних обґрунтованих сумнівів у тому, що “Плановане батьківство”продавало частини тіла плода”.