Мобільний додаток Misericors для Ювілею Милосердя
  • Срд, 23/12/2015 - 15:06

У Папській Раді сприяння новій євангелізації відбулася презентація мобільного додатку Misericors. Його презентували як подарунок Папі Франциску на день народження, призначеного для Вселенської Церкви з нагоди Ювілею Милосердя. Додаток почав працювати в перший день Ювілею.

Додаток для смартфона восьми мовами створили у відповідь на заклик Папи робити добрі справи. «Я гаряче бажаю, – пише Святіший Отець у буллі проголошення Року Милосердя, – щоб християнський народ під час Ювілею розмірковував про тілесні та духовні справи милосердя».

Misericors – це перший інтерактивний додаток, створений для Церкви. Він містить приклади справ милосердя і дає можливість ділитися досвідом з іншими. Misericors є своєрідним запрошенням робити добрі справи в повсякденному житті й спонукає також до індивідуальної та спільної молитви. Таким чином у віртуальному світі звучить заклик допомагати ближньому в реальному світі.

Проект спрямований на те, щоб Божественне милосердя було проголошено і за допомогою нових технологій. Він містить щоденну спільну молитву – вервицю Божого Милосердя – яку промовляють о 15:00, – і роздуми святої Фаустини Ковальської, апостола Божественного милосердя.

У створенні програми брали участь два священики і десять мирян. Найближчим часом він буде доступним і для айфона, а також у соціальних мережах «Твіттер» і «Фейсбук».

Голова Папської Ради у справах мирян Станіслав Рилко, який виступив на презентації додатку, наголосив, що Misericors – це чудовий інструмент і для підготовки Всесвітнього Дня Молоді в Кракові.