На території Золочівщини заборонили діяльність секти догналітів
  • Птн, 11/04/2014 - 00:10

На позачерговій сесії Золочівської районної ради, яка відбулася 10 квітня 2014 року, до порядку денного було внесено питання “Про заборону діяльності Української  правовірної греко-католицької церкви та території  Золочівського району”.

Перед депутатами та громадою виступив отець Степан Галай. Священник розповів про діяльність догналів на території Золочівщини.

За заборону діяльності «секти Догнала»  на території Золочівського району, проголосував  41 депутат.

Окрім цього, депутати вирішили звернутися до  Золочівської районної прокуратури, щодо ініціювання проведення перевірок, відповідними службами району, Золочівської районної громадської організації Батьки України та відділення благодійного фонду Повернення додому у селі Кругів на відповідність їхньої діяльності нормам чинного законодавства  та статуту.

 

Довідка:
Українська  правовірна греко-католицька церква (УПГКЦ) — незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні. УПГКЦ виділилась із Української Греко-Католицької Церкви у 2008—2009 роках. У церковних колах УГКЦ ця нова релігійна організація відома як «підгорецькі отці»  або «група Догнала», «догналівці», «секта Догнала» (за ім’ям засновника — Антонін Ілля Догнал).

Джерело: http://zolochiv.net