На Житомирщині вандали «відділили» «уніатів» від решти України
  • Нед, 03/08/2014 - 20:09

У смт. Вакуленчук, Чуднівського р-н Житомирської області невідомі вандали розмалювали образливими гаслами паркан та знищили намальовану дітьми карту Україні, «відділивши Галичину, Волинь, Закарпаття і Буковину від решти України та написавши на цій «відділеній» частині, з якої домальовано, що капають краплі крові, «УНІАТИ», протиставивши у цей спосіб греко-католиків решті України.

Як повідомив о. Роман Шкрібенець, парох греко-католицької парафії свв. Апостолів Петра і Павла у Вакуленчуку: «Це військовий городок і тому по колу обнесений бетонним парканом. Добрих два місяці на паркані малювали свастики і гасла "геть бандерівців і мазепинців". Наша молодь постійно замальовувала, але писали знову. На закінчення "Веселих канікул з Богом" на нашій парафії діти на прощання  із салезіанськими аніматорами зі Львова вирішили розмалювати в‘їзд у військове містечко у кольори прапора. Через три дні, сьогодні вранці, побачили ці шедеври. Це не перша спроба нападок на парафію УГКЦ».

Ймовірним натхненником є місцевий парох УПЦ МП о. Сергій Велімець, оскільки з опитаних греко-католицьким парохом жителів містечка ніхто не спромігся сказати хто ж такі уніати. Оскільки це слово використовується в середовищі московського православ’я для означення греко-католиків, то не важко здогадатися, що саме з цього середовища могло й прийти натхнення для цього варварського акту розпалювання міжрелігійної ворожнечі.