Напротехнологія — шанс на здорову дитину
  • Птн, 31/07/2015 - 10:33

Лікарі, що займаються лікуванням безпліддя, інформують: існує і розвивається діагностично-терапевтичний метод, спрямований на репродуктивне здоров’я жінки, відомий як напротехнологія (Метод натуральної прокреації — англ. Natural Procreation Technologies (NaProTechnologies, NPT). Він поєднує знання у сфері відповідального батьківства з найновішою медичною технологією.

Сучасна і безпечна

Напротехнології дають можливість детально розпізнавати причини безпліддя й результативно їх лікувати. Метод дарує шанс на зачаття шляхом природного співжиття і народження здорової, доношеної дитини. При цьому, у взаємодії з природними репродуктивними функціями жінки, використовуються найновіші досягнення багатьох галузей медицини, у тому числі хірургії, гінекології, фармакології та андрології.

Досвід лікарів-гінекологів зі Сполучених Штатів та Ірландії доводить: напротехнології пропонують розв’язання в ситуаціях, коли метод in vitro залишається безрезультатним та особливо небезпечним. Завдяки цьому методу можна також передбачати проблеми із плідністю, наприклад, загрозу викидня.

Пропоноване напротехнологіями спостереження  за біомаркерами — природними сигналами, що надсилаються організмом жінки, — дає можливість результативно планувати сім’ю, без ризику небезпек, пов’язаних з гормональною контрацепцією.

Програма лікування

Люди, котрі мають проблеми із зачаттям дитини, можуть отримати допомогу у три етапи:

1. Підготовка пари до першого візиту до лікаря-напротехнолога.

Цей період триває близько трьох місяців. Процесом керує компетентний інструктор. Він навчає жінку наносити результати спостереження за своїм організмом на спеціальні картки. Після трьох місяців спостережень і запису результатів інструктор може зауважити певні порушення, які вказують, наприклад, на гормональний збій або запальні процеси, що призводять до зниженої плідності чи підвищеного ризику самовільного викидня.

2. Діагностика.

Після попередньої підготовки подружжя скеровують до кваліфікованого лікаря-напротехнолога, який протягом наступних трьох місяців проводить лабораторну, лапароскопічну діагностику або медичну візуалізацію. Додаткові обстеження, такі як ультрасонографія та гормональні дослідження, не виконуються схематично, а у відповідності з фізіологією та потребами конкретної жінки.

3. Лікування.

Цей етап триває близько року. Охоплює доступне гормональне лікування, хірургічне, лапароскопічне, або ж класичну лапаротомію. Застосовуються сучасні лазерні техніки, реконструкційна хірургія яйцеводів, специфічні протиспайкові процедури. Мета такого комплексного лікування — повернення репродуктивного здоров`я пари та успішне зачаття дитини.

Альтернатива

НаПроТехнологія становить реальну альтернативу in vitro, що несе за собою ризик смерті зародків, викиднів, а також багатоплідних вагітностей, які закінчуються передчасними пологами. Екстракорпоральне запліднення — дорогий, суперечливий та ризикований для здоров’я метод, що оминає і нехтує гідність чоловіка, жінки та майбутніх дітей.

НаПроТехнологія, натомість, приносить нові можливості, займається репродуктивним і гінекологічним здоров’ям жінки, повністю взаємодіє з її репродуктивною системою. Це сучасний, безпечний і етичний метод лікування безпліддя.