"Насправді тривожно",- сіднейський єпископ засуджує урядове розслідування у справі єпископа за захист подружжя
  • Нед, 22/11/2015 - 13:40

Єпископ Ентоні Фішер з Сіднею засудив як "приголомшливу і по-справжньому тривожну" погрозу судовим позовом, порушеним проти його брата-єпископа за розповсюдження у місцевих католицьких школах брошури, в якій підтримується католицьке вчення про шлюб, як союз чоловіка і жінки.

"Австралія є учасником договорів, що гарантують свободу релігії і слова, і регулярно закликає інші країни до їх дотримання. Тому приголомшливо і по-справжньому тривожно, що проти людей, які висловлюють традиційні християнські переконання про шлюб, можуть бути порушені позови",– сказав Архиєпископ минулого тижня у відповідь на вручення єпископу Хобарту Джуліану Портеоусу повідомлення від управління верховного комісара у боротьбі з дискримінацією, про подання скарги проти нього.

Скарга активіста-транссексуала Мартіна Делані - біологічного мужчини, який в даний час говорить, що він є жінкою - була подана після поширення єпископом Портеусом 18-сторінкової брошури під назвою "Не жартуйте з подружжям" у місцевих католицьких школах. Брошура, яку видали єпископи країни, подає деталі вчення Церкви про сексуальність і подружжя. Вона доводить, що перевизначення поняття шлюбу для дозволу гомосексуальним партнерствам називатись "подружжям" є "крайнє несправедливим" стосовно дітей, дорослих і суспільства.

"Католицька Церква піклується про подружжя, тому що воно є фундаментальним благом саме по собі, основою людського існування і процвітання та благословенням від Бога»,– йдеться в брошурі.

У своїй скарзі, поданій 15 вересня, Делані зазначив, що брошура "ображає і принижує" одностатевих партнерів і дітей, яких вони виховують, відмічаючи, що "одностатеві стосунки є [всього] дружніми", що "люди з одностатевим потягом не мають повноти" і що" діти одностатевих пар не є здоровими і доброчесними".

Делані вимагає не тільки публічного вибачення від єпископів країни, але і введення програми підвищення ЛГТБ-обізнаності серед всіх співробітників і студентів у системі католицької освіти.

Але єпископ Фішер сказав, що немає нічого такого в брошурі, що могло б бути витлумачено зневажливо стосовно будь-якої конкретної з цих груп.

"Справедливі читачі тексту заяви єпископів про шлюб мали б бачити, як ретельно підібрано слова у цій дійсно співчутливій заяві, не призначеній провокувати чи завдавати шкоди комусь. Скоординована кампанія, що спостерігала за цими публікаціями припускає, що деякі люди просто не можуть толерувати християнські переконання, які хтось сповідує, хтось висловлює і на когось вони мають вплив.

Раніше цього року єпископ Фішер засудив залякування австралійців, щоб вони визнали одностатеві "шлюби", заявивши, що існують "потужні сили", сповнені рішучості змусити замовкнути будь-яку опозицію" і "залякати нас усіх визнати деконструкцію і перевизначення фундаментальної інституції".

У звіті Сіднейської єпархії відзначено, що Делані подав скаргу в Тасманії, бо там є лазівки в державній системі.

"Причиною того, що скарга була подана в Тасманії є унікальність її анти-дискримінаційного закону, що забороняє поведінку, яка може призвести до покривдження, приниження, залякування, образи чи насміхання з іншої людини на основі, серед іншого, сексуальної орієнтації",– йдеться у звіті.

Комісар дав єпископу Портеосу і єпископській конференції 21 день для того, щоб відповісти на звинувачення. Розслідування, як очікується, займе до шести місяців, після чого скаргу може бути знято, передано для примирення чи подано до судового слухання.