Папа Франциск прийняв у Ватикані Короля і Королеву Бельгії
  • Птн, 15/09/2023 - 15:46
Під час переговорів у рамках візиту сторони торкнулися, серед іншого, теми війни в Україні та зусиль задля миру між народами.

У четвер, 14 вересня 2023 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Його Величність Філіппа, Короля Бельгії, разом з дружиною Королевою Матільдою. Як повідомила прес-служба Святого Престолу, розмова тривала приблизно 20 хвилин і завершилася обміном подарунками.

 

Опісля монарх з дружиною зустрівся із архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером, Секретарем Святого Престолу в справах стосунків з державами та міжнародними організаціями. В комюніке прес-служби Святого Престолу за підсумками візиту зазначається, що під час щирих переговорів у Державному Секретаріаті сторони висловили задоволення добрими стосунками між Святим Престолом і Бельгією, відзначивши роль християнської віри та Католицької Церкви. Вони також зупинилися на деяких питаннях обопільного зацікавлення і торкнулися деяких питань міжнародного характеру, з особливою згадкою про Африку та війну в Україні, як також про зусилля, спрямовані на будування миру між народами.