Папа: нехай Пресвяте Серце Ісуса наверне серця тих, хто прагне війни
  • Нед, 30/06/2024 - 17:16
В останній день місяця, присвяченого набожності до Пресвятого Ісусового Серця Папа Франциск побажав, щоб навернулися серця тих, хто прагне війни, і закликав не забувати про мученицьку Україну та інші місце, де війна завдає великих страждань. Він також нагадав про те, що й сьогодні існують мученики, а подекуди мучеництво завдається «у білих рукавичках».

«У цей останній день червня просімо Пресвяте Серце Ісуса торкнутися сердець тих, хто хоче війни, щоб вони навернулися до проектів діалогу та миру», – побажав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 30 червня 2024 р., місяця, в якому католики особливим чином віддають шану Пресвятому Ісусовому Серцю. Далі Святіший Отець додав: «Браття і сестри, не забуваймо про мученицьку Україну, Палестину, Ізраїль, М’янму та численні інші місця, де панують великі страждання через війну».

Перед цим Єпископ Риму також нагадав, що цього дня спогадувалася пам’ять першомучеників Римської Церкви. «Ми теж живемо в часи мучеництва, – сказав у цьому контексті Папа, – навіть більшого, ніж у перші віки. В різних частинах світу чимало наших братів і сестер зазнають дискримінації та переслідувань через свою віру. Інші зазнають мучеництва в "білих рукавичках". Підтримаймо їх і надихаймося їхнім свідченням любові до Христа».