Політичний про-абортивний десант у Варшаві
  • Пон, 03/10/2016 - 12:00

Євродепутати соціалістів і демократів, а також фракції Зелених приїхали до Польщі, щоб взяти участь у демонстрації минулої суботи у Варшаві проти введення повного захисту життя ненароджених дітей, інформує wiara.pl.

Як було оголошено на прес-конференції в Брюсселі у п'ятницю прес-секретарем соціалістів у ЕР Utta Tuttlies, у протесті мали взяти участь делегація депутатів Європарламенту від групи соціалістів і демократів (S & D).

До Варшава приїхало п'ять євродепутатів цієї фракції, включно з її віце-президентом Джо Вайденхольцером, а також речниця у справах рівності між жінками і чоловіками Марі Арена.

"Ми закликаємо польську владу відкликати законопроект, який криміналізує аборт", – сказала у п'ятницю прес-секретар соціалістів у Європарламенті.

Політики S & D під час свого перебування у Польщі мали провадити розмови не лише щодо питання права на аборт, але і про кризу щодо Конституційного Суду. Європарламентарі мали заплановані зустрічі з неурядовими організаціями, Барбарою Новацкою з  комітету "Рятуймо жінок", суддями Конституційного Суду, а також лідерами Комітету захисту демократії.