Презентовано сторінку акції «Папа для України»
  • Втр, 14/06/2016 - 14:14

У Запоріжжі під час прес-конференції щодо візиту Державного секретаря Ватикану було представлено проект «Папа для України».

«Папа для України» – спеціальна гуманітарна акція Святішого Отця Франциска, спрямована на допомогу всім жителям України, які постраждали від війни на Сході або стали внутрішніми переселенцями.

У своїх зверненнях, передусім під час молитви «Ангел Господній», Папа Франциск неодноразово згадував про важку ситуацію в Україні, обіцяв молитву. Натомість, 3 квітня 2016 року Папа оголосив про збір гуманітарної допомоги для України, який відбувся у всіх європейських храмах 24 квітня.

Для розподілу цієї допомоги створений «in loco» - спеціальний технічний Комітет. Головою цього Комітету призначений єпископ Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії.

Під час зустрічі з журналістами представлено інтернет-сторінку «Папа для України». Ресурс детально розповідає про саму акцію, містить офіційні документи, матеріали, відео та фотогалерею, а також інформацію щодо візиту Державного секретаря в Україну. Після зустрічі кардинала Пароліна з Комітетом на даному ресурсі будуть оприлюднені детальні інструкції щодо процедури оформлення заявок для отримання допомоги. 

sajt1

 

sajt2