Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Втр, 20/10/2015 - 00:00

Вівторок 21-го тижня

Євангеліє

Лк.8, 1-3

 «Проходив Ісус через міста та села, проповідуючи і звіщаючи Добру Новину»

 Усім Своїм земним життям Ісус Христос ніс людям Добру Новину, розповідаючи про те, що Бог є з ними, про те, що Царство Боже наблизилось.

 Ця Добра Новина настільки поширилася, що тепер маємо мільярд християн.

 І це є покликанням кожного з нас – нести Добру Новину всюди де б ми не перебували, бо немає обставин чи ситуацій, де її могли б не приносити.

 Усюди і повсякчас Бог сподівається, що ми будемо свідками Доброї Новини, Він впевнений, що ми можемо це зробити, і очікує цього від кожного з нас.

Апостол

Кл.1, 1–2, 7–11

«щоб ви дійшли до повного спізнання Божої волі в усякій мудрості та духовнім розумінні»

У житті кожен з нас без виключення носить ті чи інші бажання, стремління, очікування. Одним вдається то чи інше досягнути, іншим ні; одним виходять щось на користь, іншим на зло. І так ціле життя вгадуємо, що для нас є добрим. Часом вгадаємо, але здебільшого не вгадаємо. Однак наше життя є унікальне, неповторне, для кожного є свій шлях, який можна пізнати лише в глибокому спілкуванні з Богом, а не вгадуючи.

Апостол говорить сьогодні про мудрість пізнавати Божу волю, мудрість пізнавати, що для нас є справді добре, мудрість розуміти, що для нас корисне, мудрість знати, як нам поступати, мудрість знати де говорити, а де мовчати, де бути твердим, а де м’якими.

Всяка мудрість приходить лише тоді, коли ми розуміємо, що джерелом мудрості є Господь. Тому що ближче ми стаємо до Господа, то більше наше життя нам приносить радість і насолоду, щастя, то мудріше ми починаємо жити і робити наші вибори в житті.

+Венедикт