Скільки коштуватиме французам спроба захистити життя
  • Птн, 20/01/2017 - 16:05

Папа Франциск привітав учасників французького Маршу за життя, який пройде найближчої неділі вулицями Парижа. Про це повідомив Апостольський Нунцій архієпископ Луїджі Вентура.

«Святий Отець нагадує: Церква не може перестати захищати життя або відмовитися від проголошення того, що що людське життя має бути захищеним від зачаття до природної смерті», – ідеться в листі нунція до організаторів маршу. Архієпископ додає, що Папа закликає французів не тільки до демонстрації на захист життя, але й до розбудови цивілізації любові.

Варто звернути увагу на конкретний контекст цьогорічного Маршу за життя у Франції та слів Папи про необхідність захисту ненароджених дітей. У французькому парламенті добігає кінця процес ухвалення нового закону, покликаного змусити захисників життя замовкнути. Він забороняє створення в Інтернеті сайтів і спільнот, де жінок закликають відмовитися від аборту. За порушення цього закону передбачено штраф у розмірі 30 тис. євро і два роки позбавлення волі. Проект закону прийняли на початку грудня в обох палатах парламенту. Оскільки сенатори запропонували поправки, 25 січня, під час народних зборів, має відбутися повторне  голосування.