Словаччина: ферма для безхатченків
  • Срд, 09/11/2016 - 17:19

Невеличка ферма, названа на честь святого Івана Павла ІІ, відчинила свої двері для безхатченків в місцевості Бзовік в дієцезії Банська Бистриця у Словаччині. Проект, організований католицькою неприбутковою організацією «Добрий пастир», дає потребуючим не лише можливість залишити позаду давній стиль життя, позначений зневірою та безнадією, але також поглибити свою віру.

«Метою нашого служіння є надати їм реабілітацію за допомогою праці та молитви», – розповідає о. Мартін Дадо, директор закладу. Осередок та каплицю на честь святого Франциска з Ассізі, в престолі якої вкладено мощі святого Івана Павла ІІ, посвятив місцевий єпископ Мар’ян Хованець. Він зазначив, що цей соціальний проект, зосереджений на сільському господарстві, має велике духовне значення та символічну цінність.

«Католицька Церква, – пояснив ієрарх, – завдяки безкорисливій допомозі священиків та волонтерів, збирає загублених овечок, потребуючих, що перебувають у стані суспільного виключення». На даний час структура надає притулок та працю сороківці безхатченків.