Стараннями доброчинців вдалося здійснити протезування в Англії бійцю Ярославу Стеціву
  • Птн, 16/01/2015 - 14:29

Нещодавно у клініці London Prosthetic Center, Kingston Upon Thames, UK Ярослава прооперували та встановили c-leg протез. Про це повідомив на своїй сторінці у facebook о. Степан Сус - Голова Центру військового капеланства ЛА УГКЦ та настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла (м Львів, вул. Театральна, 11).

Здійснити це вдалося за підтримки Центру військового капеланства ЛА УГКЦ та благодійників, які пожертвами долучилися до справи милосердя.

"Хочу поділитись ще одним проектом, який з Божою поміччю та допомогою багатьох людей нам вдалось вже частково реалізувати. Це допомога із c-leg протезом для старшого лейтенанта Ярослава Стеціва. Він втратив ліву ногу під час АТО. У зв'язку з певними нюансами, в Україні для встановлення протезу йому потрібно було додатково пережити ще одну часткову до-ампутацію ноги. За кордоном, зокрема в Лондоні (Англія) військовим капеланам Центру Військового Капеланства УГКЦ за підтримки та поради Організації Українських Жінок у Великій Британії Maria Finiw та Тетяна Клименко вдалось знайти хороший Протезний центр - London Prosthetic Center, Kingston Upon Thames, UK. Вартість протезу £ 25.000 з гарантією та обслуговуванням наступних 10 років".

"Під час нещодавнього перебування в США на цей проект вдалось знайти понад $ 26.000 США. Спасибі усім, хто долучився до даного проекту своїми добровільними пожертвами, а зокрема Фонду Захисту Героїв, Чикаго, США Mykola Buryadnyk .500 США, парафії та парафіянам Пресвятої родини, Lindenhurst, о. Ольвіяну Поповичу $ 2.360 США, парафії Покрови Матері Божої Mt Kisco о. Taras Chaparin $ 1413 USD, спільноті Нова Хвиля, Пасейк, США Ivana Lotoshynski $ 1000 США, парафії святого Йосафата, м. Фрайбург, Німеччина о. Петру Свідруну 3.000 €, доброчинцям з Канади - Марійська дружина храму святого Юра, м. Едмонтон $ 8.000 США, пароху о. д-р Ярославу Налиснику та парафіянам храму Христа-Царя м. Бостон, США, зокрема пану Оресту Грабович $ 6.000 США, о. Олександру Сапунку та парафіянам УГКЦ м. Карпі, Італія 600 € та багатьом поодиноким доброчинцям. Велике спасибі від Ярослава за підтримку та увагу владиці Paul Chomnycky, єпископу Стемфордському УГКЦ та усім! Просив поділитись фотографіями, оскільки цей протез є подарунком від усіх, хто допоміг повірити, що все буде добре!", - пише на своїй сторінці у facebook о. Степан Сус.