У Дорі (Яремче) освятили пам’ятну стелу в честь Героїв Небесної Сотні та відновлений хрест
  • Пон, 23/11/2015 - 21:59

22 листопада у селі Дора, що нині входить до міста Яремче, здійснили освячення пам’ятного монументу в честь Героїв Небесної Сотні, а також освячення відновленого хреста, що був встановлений як подяка Богові за скасування панщини.

До свого рідного села на вказані події прибув і Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії владика кир Василій (Івасюк). Спочатку у місцевому храмі Чуда Архістратига Михаїла єпарх у співслужінні пароха о. Івана Лейб’юка та декана Яремчанського о. Петра Голінея очолив Божественну Літургію. Єпископ виголосив проповідь, у якій навчав про наслідки згіршення.

Опісля процесійною ходою всі вирушили до зазначених монументів, які є спомином буремного історичного минулого та сьогодення. Владика Василій здійснив освячення стели пам’яті Небесній Сотні, а також відновленого хреста, який було встановлено з нагоди скасування панщини.

Біля освяченої стели героям сучасності владика Василій розповів про значення свободи та її справжнє розуміння – в першу чергу як відповідальності за свій вибір. Патріотичні промови виголошували і представники місцевої влади.