У Києві відбулась хода на захист сім’ї
  • Суб, 02/06/2018 - 21:20

2 червня 2018 року, під гаслом: «Щаслива родина – здорова Україна», вулицями Києва пройшла Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей.

Зокрема у ході взяли участь: Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, духовенство та вірні різних конфесій України. Метою ходи було звернути увагу суспільства та влади на моральні та духовні основи сім’ї та шлюбу, як союзу чоловіка і жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей.

Зазначимо, що це вже третій рік поспіль вулицями відбувається хода. Акція проводиться за ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та за підтримки громадських і благодійних організацій України. Хода пройшла центральними вулицями столиці, а її шлях пролягав від Софійської площі до площі Конституції, що біля Верховної Ради. У Всеукраїнській ході  взяло участь близько 7 тисяч людей з різних регіонів України.

Завершуючи ходу Віталій Кривицький, голова оргкомітету Всеукраїнської ходи, Єпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦУ подякував усім хто прилучився до ходи. Також єпископ зазначив, що метою ходи було подякувати за ті кроки і закони держави, що не порушують Закону Божого.

 При цьому Владика наголосив на важливості, щоденного свідчення: «Ми вже мудрі  українці і знаємо, що майдан на одному і тому самому місці нічого не вирішує. Вирішує щоденність. Тому я дякую не тільки тим, людям, що виходять на майдан і виголошують свою позицію, але я дуже дякую тим людям, що свідчать про свою родину у щоденності на кожен день. Хто має можливість давати таке свідоцтво, коли сусіди говорять: «Я хочу, щоб моя родина була такою, як у цих сусідів»».

Наприкінці заходу всі учасники ходи спільно заспівали пісню «Боже, я молюсь за Україну», під час якої діти випустили в небо голубів миру.

Прес-служба Київської архиєпархії