У Нігерії викрали священника
  • Втр, 11/06/2024 - 11:56

Ще одного священника викрадено у штаті Кадуна на північному заході Нігерії.

Генеральний вікарій єпархії Кафанчан, Нігерія, засудив викрадення ще одного священника в цьому районі. Про це повідомляє англійська служба Vatican News.

“Ми молимося за безпечне звільнення отця Укеха, – сказав отець Еммануель Казах Фавех, – та водночас ми засуджуємо безперервні викрадення з метою викупу невинних і беззахисних громадян наших парафій”.

Отця Габріеля Уке викрали озброєні люди, які увірвалися до плебанії церкви Святого Томи на північному заході Нігерії вранці у неділю, 9 червня.

Криза безпеки

Викрадення поширені по всій Нігерії, бандити та повстанці беруть людей у полон заради значних викупів, а також з політичних чи ідеологічних причин. Із травня 2023 року сталося понад 4000 викрадень.

На початку цього року ватиканська Дикастерія Євангелізації виступила із заявою, в якій засудила хвилю викрадень людей і висловила свою “найглибшу та щиру солідарність” із нігерійським народом перед обличчям кризи.

Заклик до “підвищення безпеки”

Після недільного викрадення отець Фавех закликав уряд “посилити безпеку” напередодні ісламського свята Курбан-Байрам, яке цього року відбудеться 15-19 червня. Курбан-байрам – друге з двох головних релігійних свят, які відзначають мусульмани.

Отець Фаве також закликав нігерійців не брати закон у свої руки щодо бандитів. “Хоча ми працюємо з силами безпеки для якнайшвидшого звільнення отця Уке, ми хотіли б закликати всіх не брати правосуддя в свої руки”, — сказав він. І запевнив що, “ми використаємо всі законні засоби, щоб гарантувати повернення отця Уке до нас цілим і неушкодженим”.

Генеральний вікарій закінчив свою заяву молитвою, щоб за заступництвом Пресвятої Богородиці не лише отця Уке, а й усіх в’язнів скоріше звільнили.