У Португалії дитина народилася за 4 місяці після смерті матері
  • Чтв, 09/06/2016 - 14:08

Представники лікарні Лісабона повідомили, що здоровий хлопчик вагою 2,35 кілограма народився за допомогою кесаревого розтину в жінки, що перебуває в стані клінічної смерті на 32-му тижні вагітності, повідомляє «CNL».

Мозок матері дитини перестав подавати ознаки життя 20 лютого через внутрішньомозковий крововилив. Проте лікарі прийшли до висновку, що плід здоровий, тому вирішили не відключати жінку від системи життєзабезпечення. Рішення продовжувати підтримувати вагітність, зберігши цим життя дитині, лікарі прийняли з дозволу родини і після схвалення Комітету з етики.

Зараз дитина перебуває у відділенні інтенсивної терапії. За словами лікарів, малюк здоровий. Глава португальського суспільства акушерів Луїс Граса зазначив, що це народження стало незвичайним подвигом. За його словами, бували й інші схожі випадки, але вони тривали від двох до трьох тижнів. У цьому випадку – 15 тижнів.

Раніше повідомляли, що в Польщі дитина народилася в жінки, мозок якої помер через пухлину за 55 днів до пологів. Немовля важило всього один кілограм, у квітні його виписали з лікарні.