У США та Англії поширюється мода на зміну статі дітей
  • Срд, 23/03/2016 - 16:23

Англійська і американська преса подає приголомшливі дані про зростання випадків психологічної та гормональної терапії, спрямованої на підготовку дітей до хірургічної операції зі зміни статі. За даними британського таблоїда «The Sun», тільки 2015 року у Великобританії понад тисячу дітей піддали такій терапії, тоді як в 2009-10 роках зафіксовані тільки 97 таких випадків. На думку журналістів, значний уплив на зростання спроб змінити стать у дітей має оплата цих медичних дій зі соціального страхування. Минулого року британська Національна служба охорони здоров'я (National Health Service, NHS) витратила для цієї мети 2,7 мільйона фунтів. «The Sun» подає за приклад недавню історію п’ятирічного хлопчика з Ноттінгемшир, який раптом, на подив виховательок, прийшов до дошкільного закладу одягнений у плаття, в яке одягла його мама.

Газета «Wall Street Journal» опублікувала інтерв'ю з ординатором психіатричного відділення університету Балтимора, який попереджає, що хірургічна зміна статі, у багатьох випадках, не вирішує проблем пацієнтів. Професор Пол МакХью гостро критикує моду змінювати стать дітей, що часто призводить до самогубства пацієнтів. За статистикою, кількість самогубств серед осіб, що змінили стать, у 20 разів вища, ніж серед населення в цілому. У той же час, виявляється, що діти, які проявляють певні ознаки розладів щодо їхньої статі, якщо отримують психологічну допомогу, то в 70-80 відсотках випадків позбуваються таких проблем. На жаль, багато шкодять політики і засоби масової інформації, які замість того, щоб допомогти особам з такими розладами, загострюють їхні проблеми.

Англійський лікар Роберт Лефевр наголошує, що діти легко піддаються впливу їхніх батьків і мають менше можливостей зробити самостійний вибір. Доходить до того, що робиться мода на трансгендер і дитина з таким розладом є приводом гордості батьків. Таким чином, емоційні проблеми батьків стають психологічними і фізичними проблемами їхніх дітей. Однак, така поведінка батьків не повинна в будь-якому випадку бути причиною «гормонального бомбардування дитини», – вважає доктор Лефевр. Фахівці наголошують, що розлад статевої ідентичності може змінитися, але операційна зміна статі є незворотною. Тим часом британське Товариство гендерних досліджень і виховання суспільства почало лобіювати в парламенті законопроект, який зобов'язує ще в дошкільному закладі запровадити освіту на тему трансгендеризму і зміни статі.