У Велику П’ятницю у Варшаві пройде Хресна дорога в намірі миру в Україні. Українців запрошують приєднатись
  • Чтв, 07/04/2022 - 12:20

Центральна Хресна дорога у Варшаві пройде 15 квітня у намірі миру в Україні, а участь у ній візьмуть спільно варшавські римо-католики та греко-католики. Очолять молитву варшавський Митрополит кардинал Казімєж Нич та греко-католицький митрополит перемисько-варшавський Архиєпископ Євгеній Попович.

Під час богослужіння католики молитимуться на вулицях Варшави, співаючи пісні польською та українською мовами.

Варшавський митрополит кардинал Казімєж Нич запросив до участі у Хресній дорозі українців, яких у Варшаві зараз перебуває близько 400 тисяч.

«Сподіваюсь, що це стане також нагодою для роздумів над надалі актуальною думкою Івана Павла ІІ, котрий в 1979 році у Гнєзно говорив про дві легені Європи, на яких базуються великі традиції Заходу і Сходу», - зазначив він.

Кардинал пояснив, що «якщо одна легеня хвора і кровить, як сьогодні, то увесь організм є щонайменше ослаблений».

«Нам потрібно наблизитись до хреста, щоб через нього дійти до воскресіння», - зазначив варшавський митрополит.

Хресна дорога вирушить о 20:00 год. місцевого часу від академічного костелу св. Анни, а потім пройде вулицею Miodowа і Senatorskа до Театральної площі. Згодом процесія перейде вулицями Wierzbowа до пл. Piłsudskiego, вул. Królewska i Краківським передмістям до костелу св. Анни.

Відповідно до традиції, хрест від стації до стації несуть єпископи, священники, монахи, студенти, юристи, лікарі, поліцейські і військові. Цього року на кожній стації до них приєднуватиметься одна особа з України.