Утворення персональної парохії для українців у м. Авелліно (Італія)
  • Чтв, 25/12/2014 - 11:00

Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, здійснив візитацію парохії м. Аввеліно (Італія). Візит тривав з 20 до 22 грудня, на запрошення місцевого пароха о. Романа Кривого.

У суботу 20 грудня відбулась зустріч із Директором Авелінського Карітасу Карло Меле та його співробітників, на котрій обговорювались можливі варіанти співпраці та допомогу у будівництві Будинку Милосердя у м. Чорткові. Варто пригадати , що початок цієї співпраці між двома Єпархіями у цьому питанні був покладений у серпні цього року, коли представники Карітасу Авелліно: Доменіко Лімонджелло та Вінченцо Берардо, які перебували із візитом у Бучацькій Єпархії та детально ознайомились із її соціальними проблемами та потребами.

У неділю 21 грудня українська громада урочисто святкувала подію відкриття персональної парафії Свв. Володимира та Ольги. Святкування розпочалося Святою Літургією, яку очолили два єпархи – Владика Дмитро та Владика Франциск. Перед її початком канцлер Єпархії Авелліно о. Вінченцо зачитав декрет про проголошення парафї та номіну пароха. Разом із єпископами співслужили о. Роман Кривий, о. Ігор Стус, о. Ігор Данильчук та о. Терентій (ЧСВВ). У слові до вірних Вл. Дмитро наголосив на обов’язкові та дарі служіння ближньому, що особливо є актуальним в емігрантському середовищі, привітав громаду з її духовним зростом та побажав не затримуватись на досягнутому. Владика Франциск склав для усіх присутніх найкращі побажання і привітання із наступаючими Різдвяними святами.

Хочемо додати, що процес утворення персональної парохії розпочався 2014 р.Б у м.Авелліно (Італія) з благословення місцевого Єпископа Франциска Маріно на прохання о. Романа Кривого, капелана місцевої громади УГКЦ. Офіційно документи були підписані у листопаді. Парохом став о.Роман Кривий, який склав відповідну присягу у присутності свідків.

У понеділок 22 грудня відбулась офіційна зустріч обидвох єрархів у приміщенні єпархіальної курії. У знак подяки за опіку над українськими емігрантами та їх церквою Владиці Франциску вручили ілюстровану книгу історії та культури України.

За матеріалами: www.avellino.org.ua