Уже 540 тис. осіб зареєструвались на ВДМ
  • Пон, 04/01/2016 - 21:30

За сім місяців до Всесвітнього дня молоді було зареєстровано більше 540 000 заявок. Учасники з 151 країни, - повідомив у понеділок директор Національного організаційного бюро ВДМ о. Гжегож Суходольськи.

Священик взяв участь в офіційній передачі національного прапора волонтерів Оргкомітету ВДМ через заступника держсекретаря в канцелярії президента Войцеха Коларскего. Церемонія відбулася у президентському палаці. 

Цей прапор, як сказав о. Суходольськи, є символом присутності поляків в оргкомітеті Всесвітнього дня молоді.

За прогнозами, молоді буде вдосталь як у краковському Блонє, так і пізніше у Величка. "На даний час у нас є заявки від 151 країн, кількість зареєстрованих перевищила 540 000 ", - заявив о. Суходольськи. Він додав, що така кількість учасників за сім місяців до початку заходу, з одного боку, надихає радістю і організатори сподіваються, що Всесвітній день молоді в Польщі буде однією з найбільш численних зустрічей, а з іншого боку - існують певні побоювання, чи буде змога все професійно організувати і прийняти всіх гостей на належному рівні. "На це ми сподіваємося," - сказав священик.

Коларськи заявив, що національний прапор є символом спільноти поляків, яких об'єднує мова, культура і спільна історія. "Нехай це прапор, переданий від імені Президента, буде ознакою спільноти, утвореною волонтерами і всіма тими, хто візьме участь у Всесвітньому дні молоді", - додав він.

Коларськи висловив сподівання, що унікальна подія, якою стане Всесвітній день молоді, буде вирізнятися організаційною ефективностю, професіоналізмом та польською гостинністю, які гарантуватимуть успішне проведення заходу. Як зазначено, багато хто з учасників матиме можливість відвідати Польщу вперше.
Він нагадав, що в 2016 році виповнюється 1050 років хрещення Польщі. "Для багатьох поляків ці дні матимуть відтінок реколекцій", - додав він.

Всесвітній день молоді - зустріч молодих католиків з усього світу - був започаткований Папою Йоаном Павлом II . Цього року буде проходити у Польщі - Краків і Величка, з 26 по 31 липня. Раніше, з 20 по 25 липня планується для паломників, які приїжджають на ВДМ, - дні в дієцезіях, які проходитимуть практично у всіх польських дієцезіях (крім Краківської архідієцезії).

У Польщі вдруге відбувається такий захід - раніше зустріч молоді відбулася  в серпні 1991 року у Ченстохові. Девіз Всесвітнього дня молоді 2016 є одним з блаженств: «Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть" - стосується двої подій Католицької Церкви - Року Божого Милосердя і культу Милосердя Божого, що постав з ініціативи польської святої - сестри Фаустини Ковальської.