В Нігерії відбулось чергове викрадення священника
  • Срд, 19/06/2024 - 10:33

Парох парафії св. Матвія в Аджаллі, Північний район місцевого самоврядування Орумба штату Анамбра, Південна Центральна Нігерія, о. Крістіан Айк був викрадений разом з ще однією людиною вранці в неділю, 16 червня, повідомило місіонерське агентство Fides.

Канцлер єпархії Еквулобія о. Лоуренс Нванкво закликав вірних молитися за звільнення священника та пана Оґбоннія Анеке, яких викрали 16 червня близько 9.45 під час повернення зі Святої Літургії на приміській станції в парафії св. Матвія.

Згідно з поліцейською реконструкцією на основі свідчень очевидців, священник і ще кілька людей поверталися з церкви св. Михаїла, де відслужили ранкову службу. Коли вони дісталися перехрестя Амагу, їхню машину заблокували озброєні люди. Двом людям вдалося втекти, але зловмисники викрали священника та ще одну людину, а також забрали особисті речі пасажирів автомобіля, інформує pch24.pl.

Агенція «Fides» нагадує, що в травні принаймні двох інших священників було викрадено в Нігерії, а потім звільнено через кілька днів, а в червні в штаті Кадуна о. Габріель Уке був викрадений і пізніше звільнений. Єпархію Еквулобія, де служить о. Крістіан Айк, очолює кардинал Пітер Ебере Окпалеке.