Відкриття родинної порадні у Митрополичій Курії РКЦ
  • Птн, 09/12/2016 - 14:55

Увечері, 8 грудня, в Урочистість Непорочного Зачаття ПДМ у львівській Митрополичій Курії РКЦ, було відкрито родинну порадню. Євхаристію на початок цієї події очолив єпископ Ґжеґож Кашак, ординарій Сосновецької дієцезії, котрий також прочитав реферат про завдання та значення таких порадень у Церкві. Літургію співслужив Архієпископ Мечислав Мокшицький, генеральний вікарій о. Юзеф Павлічек та прибулі священики:настоятель Митрополичої базиліки о. Ян Нікель, настоятель парафії св. Антонія о. Павел Одуй OFMConv, та о. Войцєх Буковєц зі Стрия. Не випадково, день 8 грудня було обрано для відкриття такого осередку, бо він є також днем Святості життя.

Відкрив конференцію після Літургії отець Яцек Коцур, настоятель парафії св. Михаїла на Сихові, котрий буде відповідальним за цю порадню. Він привітав усіх прибулих гостей та майбутніх консультантів порадні.

Як вже було згадано перший з рефератом виступив єпископ Ґжеґож, котрий збудував свою доповідь на апостольській адгортації Familias Consortio св. Йоана Павла ІІ. В особливий спосіб показавши, що для повного здійснення своїх завдань, кожна католицька родинна порадня насамперед повинна бути ведена згідно з навчанням Церкви.

Після єпископа Ґжеґожа виступила пані Ґеня Самборська, голова Всеукраїнського Благодійного Фонду “За гідність людини” котра приїхала з Києва. Вона коротко представила діяльність їхнього фонду в особливий спосіб звернувши увагу на те, що багато проблем у житті подружжів виникає з необізнаності, відтак, є велика необхідність створювати такі порадні по всій Україні. Цікавим у її розповіді було твердження, яке походить з їхньої практики, що вплив громадян на владу є можливим, особливо в аспекті захисту зачатого життя на законодавчому рівні.

Владлена Онопрійчук, з Парафії св. ап. Петра і Павла та Божого Милосердя у м. Рівне, Луцької Дієцезії, інструктор Крейгтонського Методу, який використовується у лікуванні за методом Напротехнологія, котра також  провадить зустрічі з нареченими у рамках курсу Дошлюбні науки при митрополичій парафії Успіння ПДМ поділилася своїм досвідом праці з подружжями, звернувши увагу на те, що переважна більшість подружжів чинять ті чи інші помилки будучи не обізнаними із завданнями які стоять перед подружжям, і часто перебуваючи поза Церквою, не усвідомлюють святості та краси життя у сімї та виховування дітей.

Підсумок конференції зробив о. Яцек, звернувши особливу увагу на необхідності інтенсивної катехізації дорослих, котрі дуже часто залишаються не катехізованими. Також настоятель парафії на Сихові висловив сподівання, що такі порадні також зможуть невдовзі діяти в кожному деканаті Львівської архідієцезії.

Архієпископ Мечислав Мокшицький на завершення зустрічі подякував всім котрі виступали з доповідями та отцю Яцеку, котрий, як сказав архієпископ вже давно мріяв створити таку порадню для сімей, і тепер може реалізувати своє бажання.

На завершення всі помолилися молитвою до святого Йоана Павла ІІ, папи сімї, як його назвав папа Бенедикт XVI.

Повідомляємо, що Родинна порадня розпочне свою працю лише після свят Різдвяних та новорічних свят, у січні. Надаватиме індивідуальні та сімейні консультації, для молоді, подружніх пар, батьків, осіб у складних життєвих обставинах щосуботи від 10.00 до 13.00 у приміщенні Митрополичої Курії.

Тут можна буде отримати допомогу у наступних питаннях:
- приготування до подружжя;
- стосунки у подружжі та родині;
- конфліктні та кризові ситуації;
- виховання дітей;
- природні методи розпізнавання плідності.