Владика Венедикт поблагословив реставраційні майстерні НУ «Львівська політехніка»
  • Срд, 29/04/2015 - 23:42

28 квітня 2015 року Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, взяв участь у науково-практичному семінарі та освятив і поблагословив приміщення реставраційних майстерень кафедри Реставрації архітектурної та мистецької спадщини Національного університету «Львівська політехніка».
 
На початку зустрічі владика Венедикт звернувся зі вступним словом до учасників наукової зустрічі, на яку теж прибули науковці з Республіки Польща.
 
Науково-практичний семінар, у якому взяв участь єпископ, мав тему «Проблеми збереження і музеєфікації об’єктів сакральної спадщини в Україні: на прикладі пам’ятки національного значення, костелу Св. Миколая XV ст. у с. Вижняни Золочівського р-ну Львівської обл.. (охоронний № 432)». Його організували спільно: кафедра Реставрації архітектурної та мистецької спадщини Національного університету «Львівська політехніка» та відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації.
 
Після семінару єпископ освятив і поблагословив приміщення реставраційних майстерень кафедри Реставрації архітектурної та мистецької спадщини Національного університету «Львівська політехніка».